Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skihopper brakk ryggen etter stygt fall i Kulm

Falt ned på 120 meter.

Den østerrikske hopperen Lukas Müller testet onsdag bakken foran skiflygings-VM, men falt stygt og ble fløyet til sykehus med brudd i ryggen.

Det fryktes at 23-åringen kan ha pådratt seg en ryggmargsskade. Legene sier at det er for tidlig å komme med en prognose.

Müller ble fløyet med redningshelikopter til sykehuset i Graz. På grunn av dårlig vær måtte siste del av transporten skje med sykebil.

- Utøveren har hele tiden vært ved bevissthet, og han husker hele hoppet. Det første han sa var at han ikke kunne føle beina sine. Ved universitetssykehuset i Graz er det fastslått at han har an alvorlig skade i ryggsøylen med usikre konsekvenser, sa doktor Ulf Karner til Kleine Zeitung.

- Jeg kan ennå ikke si om han skal opereres eller når det i så fall vil skje.

Ifølge orf.at skal et utstyrsproblem ha bidratt til det stygge fallet. I tett snødrev mistet Müller kontrollen og falt ned på 120 meter. Han skal ha mistet den ene støvelen i svevet.

Müller hadde et stygt fall i bakken også i 2010, men den gang kunne han reise seg og gå ut av bakken for egen maskin. Han brakk kragebeinet under trening sommeren 2013. Den gang ble han operert.

Det var prøvehopperne som fikk teste bakken onsdag. Torsdag skal VM-deltakerne gjennom sine første svev i bakken med trening og kvalifisering. Fredag og lørdag avgjøres den individuelle konkurransen, mens lagkonkurranse står på programmet søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media