STYGGE SCENER: Amerikanske Nicholas Fairalls ble hasteoperert da ha falt stygt i kvalifiseringen i østerrikske Bischofshofen 6. januar. 25-åringen har fortsatt ikke følelse i beina etter operasjonen. Nå har skihopperen fått den hardtslående beskjeden om at han kan slite med lammelser resten av livet. Legene frykter det verste. Foto: NTB Scanpix
STYGGE SCENER: Amerikanske Nicholas Fairalls ble hasteoperert da ha falt stygt i kvalifiseringen i østerrikske Bischofshofen 6. januar. 25-åringen har fortsatt ikke følelse i beina etter operasjonen. Nå har skihopperen fått den hardtslående beskjeden om at han kan slite med lammelser resten av livet. Legene frykter det verste. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skihopper har ikke følelse i beina etter skrekkfall

Legene frykter det verste.

(Dagbladet): Amerikanske Nicholas Fairalls ble hasteoperert da ha falt stygt i kvalifiseringen i østerrikske Bischofshofen 6. januar. Han ble fraktet til sykehus hvor han gjennomgikk omfattende operasjoner i ryggraden for å stabilisere skaden.

Fairalls fikk et slag like etter landing, og ble liggende urørlig på bakken. Han vinket til publikum med det amerikanske flagget fra sykebilen like etterpå, og de fleste trodde nok det skulle gå bra.

Nesten to uker etterpå har 25-åringen fortsatt ikke følelse i beina etter operasjonen. Nå har skihopperen fått den hardtslående beskjeden om at han kan slite med lammelser resten av livet.

Legene frykter det verste.

- Diagnosen er ikke sikker. Når vi får klarhet i situasjonen vil familien komme med en medisinsk kunngjøring, sier renndirektør Walter Hofer ifølge Blick.

Samler inn penger Fairall er to ganger amerikansk mester og har 20 starter i verdenscupen.

Det har blitt startet en innsamlingsaksjon for å skaffe til veie 25 000 dollar som er kostnaden for sykehusoppholdet.

Falt også En annen skihopper som falt stygt er Simon Ammann. Den sveitsiske hoppstjernen ble imidlertid utskrevet fra sykehus etter sitt stygge fall i det siste rennet i den tysk-østerrikske hoppuken.

- Jeg føler meg bedre, og jeg er glad for å få reise hjem, sa den 33-årige firedoble OL-vinneren til det østerrikske nyhetsbyrået APA.