Juliane Seyfarth

Skihopper kaster klærne

Den tyske skihopperen Juliane Seyfarth lar plaggene falle i Playboy. - Hun må få lov til å drive med det hun vil på fritida, sier konkurrenten Maren Lundby.

MERITTERT: Skihopper Juliane Seyfarth har to VM-gull for lag. Foto: NTB
MERITTERT: Skihopper Juliane Seyfarth har to VM-gull for lag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skihopperen Juliane Seyfarth (30) vekker oppsikt i Tyskland. I siste utgave av herrebladet Playboy poserer hun med en bekledning som er minimal.

- Det var et eventyr. Jeg er veldig glad og takknemlig for denne tida - og de flotte bildene, skriver hun på Instagram.

Det norske hoppesset Maren Lundby (26) har fått med seg bildene:

- Hun må få lov til å drive med det hun vil på fritida. Og det er noe helt annet enn det hun driver med i hoppbakken, sier hun til Dagbladet.

VEKKER OPPSIKT: Siste utgave av tyske Playboy. På coveret: Skihopperen Juliane Seyfarth.
VEKKER OPPSIKT: Siste utgave av tyske Playboy. På coveret: Skihopperen Juliane Seyfarth. Vis mer

Det er i den tyske utgaven av Playboy at Seyfarth poserer på utfordrende bilder. Hun er toppløs. Det eneste som dekker henne til, er smykker og florlette tekstiler.

I Tyskland har hun skapt overskrifter de siste dagene. Og på sosiale medier er engasjementet stort. Noen mener hun setter likestillingen tilbake. Andre konkluderer med at bildene er «kunst».

Skihopperen opplyser på Instagram at det er fotografkjæresten Luke Craft som har knipset bildene.

Seyfarth er ingen hvem som helst i sirkuset. Hun har to VM-gull for lag fra Seefeld i 2019. Hun har deltatt i 126 verdenscuprenn og har fire seire. Denne sesongen ligger hun på 35. plass i verdenscupen.

KONKURRENTER: Juliane Seyfarth (til venstre) og Maren Lundby har vært rivaler i hoppbakken i flere år. På fritida har de litt forskjellige interesser. Foto: NTB
KONKURRENTER: Juliane Seyfarth (til venstre) og Maren Lundby har vært rivaler i hoppbakken i flere år. På fritida har de litt forskjellige interesser. Foto: NTB Vis mer

- Livet er som ei bok med dikt. Vi må fylle det med gode historier. Playboy er en flott mulighet til å skape bilder som varer til evig tid, sier hun til den tyske storavisa Bild.

Lundby er ikke overrasket over at det er nettopp Seyfarth som kaster hjelm og hoppdress - og mer til.

- Lar du deg opprøre?

- Nei, jeg gjør ikke det. Det er ikke første gang jeg ser henne på denne måten. Følger du henne på Instagram, så skjønner du at hun har interessert seg for slike bilder tidligere. Dette kommer ikke som noe sjokk.

- Hva slags konkurrent ser du i henne?

- Hun har vært med i mange år og har vært en sterk konkurrent. For et par år siden var hun veldig god. Hun har ikke vært så god denne sesongen, men har bra potensial når hun treffer.

- Du har vært en frontkjemper for de kvinnelige skihopperne i flere år. Kan disse bildene gjøre noe fra eller til?

- Det blir nok ikke mindre interesse for oss. Og det er flott med ulike personligheter i sirkuset. At noen skiller seg ut på forskjellige måter, synes jeg er bra.

PROFIL: Juliane Seyfarth fra et lykkelig øyeblikk i hoppbakken i Seefeld i 2019. Da tok hun to VM-gull. Foto: NTB
PROFIL: Juliane Seyfarth fra et lykkelig øyeblikk i hoppbakken i Seefeld i 2019. Da tok hun to VM-gull. Foto: NTB Vis mer

Også i 2013 ble det en smule ståhei da en tysk skihopper stilte opp i Playboy. Den gang var det Melanie Faisst som lot plaggene falle.

- Jeg vil ikke dømme noen. Hun ser veldig pen ut, sa den norske frontskikkelsen Anette Sagen til Dagbladet.

Juliane Seyfarth sikter seg nå mot VM på hjemmebane i Oberstdorf, som starter i slutten av februar.

Også Lundby teller ned til mesterskapet. Hun har hatt en variert sesong, men formen er stigende.

- Det kunne sett bedre ut. Men jeg føler at prosessen er ganske bra, sier 26-åringen, som har slitt med jumpers knee.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer