Marit Bjørgen vil skåne sønnen for Kollen-femmila

Skijentene refser publikums øl-kasting:
- Dette er ingen russefest

Øl i løypa og på utøverne. Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kikkan Randall mener oppførselen til deler av Kollen-publikummet er uakseptabel. Nå vil de ha endringer.

REAGERER; Marit Bjørgen, Kikkan Randall og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ber arrangøren ta grep for at tilstandene i Holmenkollen lørdag ikke gjentar seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER; Marit Bjørgen, Kikkan Randall og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ber arrangøren ta grep for at tilstandene i Holmenkollen lørdag ikke gjentar seg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Voksne mennesker som var så stupfulle at de ikke klarte å holde seg på beina og sjanglet rundt i Holmenkollen, uten å følge politiets ordre, kastet en stor skygge over folkefesten i Kollen denne helga.

Dette var langrennsfesten som ble en skandale.

Først og fremst utartet skandalen i etterkant av femmila, men også underveis i rennet skjedde hendelser som ikke skulle skje.

Verdenseliten i langrenn satte alle pris på folkehavet og engasjementet som de ble møtt av på femmila og tremila, men denne gang gikk festen over grensa.

Lørdag fortalte den svenske langrennsstjerna Daniel Rickardsson til Dagbladet at tilskuerne kastet øl på ham under femmila. Johannes Høsflot Klæbo skrapet dessuten opp skiene på en ølkork og falt.

Bjørgen ville ikke tatt med sønnen

Dagbladets fotograf fanget opp bilder av tilskuere som falt inn i løypa. På Frognerseteren ble dessuten en tom ølflaske kastet inn i traseen rett før utøverne kom til passering.

- Det er syke tilstander. De norske tilskuerne står og kaster øl på deg. Det skjedde meg. Det er helt kaos der, sa Rickardsson til Dagbladet lørdag.​

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer