Tour de Ski kan skape trøbbel

Skijentene vil stå over Tour de Ski, men må trolig gå likevel:
- Har ikke noe annet valg

Mange av de beste skijentene vil stå over Tour de Ski for å bli OL-dronning. Astrid Uhrenholdt Jacobsen tror skijentene likevel må stille opp, selv om det kan gi OL-utfordringer.

UTFORDRING: Marit Bjørgen, Heidi Weng  og Astrid Uhrenholdt Jacobsen tror OL-sjansene økes om de står over Tour de Ski, men alle utenom én må trolig delta uavhengig om de vil eller ikke. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
UTFORDRING: Marit Bjørgen, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen tror OL-sjansene økes om de står over Tour de Ski, men alle utenom én må trolig delta uavhengig om de vil eller ikke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FORNEBU (Dagbladet): Å være best i både Tour de Ski og det påfølgende mesterskapet er en kombinasjonsidrett som Marit Bjørgen har gitt opp å få til. For henne handler den kommende sesongen bare om OL i Pyeongchang.

Det fokuset øker i visshet om at OL starter allerede 9. februar, bare én måned etter at Tour de Ski er over, mens verdensmesterskapene på ski først bruker å finne sted ytterligere to uker senere - mot slutten av februar.

- Jeg prøvde å gå Tour de Ski før VM i Falun, men da var jeg ikke på mitt beste i VM. Jeg går neppe touren til vinteren. Det er mulig jeg har gått Tour de Ski for siste gang i karrieren, sier Bjørgen til Dagbladet.

Forrige sesong var tendsen klar: Utøverne som imponerte mest i Lahti-VM, med Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i spissen, var aldri å se opp monsterbakken i Val di Fiemme.

De kapret alle flere individuelle medaljer enn Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg, som skapte norsk suksess i Tour de Ski. Også i Sverige så vi at Anna Haag og Charlotte Kalla, som gikk få renn før jul, gjorde det bedre enn Stina Nilsson, som herjet i Tour de Ski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer