Haga håper å bli kvitt reserverollen

Skijentenes superreserve: - Bruker det som motivasjon

Ragnhild Haga er lei av å være reserve.

MOTIVASJON: Ragnhild Haga (i midten) bruker alle rennene hun var reserve for i Lahti som motivasjon inn mot årets OL-sesong. Her er hun flankert av Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla på toppen av Hafjell, etter en elghufsøkt i alpinbakkene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MOTIVASJON: Ragnhild Haga (i midten) bruker alle rennene hun var reserve for i Lahti som motivasjon inn mot årets OL-sesong. Her er hun flankert av Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla på toppen av Hafjell, etter en elghufsøkt i alpinbakkene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HAFJELL (Dagbladet): De siste to mesterskapene har Ragnhild Haga oftest vært reserve for lagkameratene i VM. I Lahti fikk hun først sjansen på den aller siste øvelsen etter at Ingvild Flugstad Østberg valgte å stå over tremila etter skuffelsen av å ikke bli tatt ut på stafettlaget. Haga svarte med å levere en fjerdeplass.

- Det reddet veldig mye av sesongen min å få den ene muligheten på slutten der. særlig når man har gått der så lenge og visst med seg selv at man var i god form, sier Haga til Dagbladet.

Haga forteller at reserverollen er vanskelig å takle underveis i et mesterskap.

- Det er kanskje noe av det jeg syntes er mest utfordrende, fordi du må være så mentalt forberedt. Du er så nær det du har jobbet for i et helt år og så får du ikke lov til å dra til stadion og vise hva slags form du er i. Du må på en møte støtte lagkameratene og være der på sidelinja.

- Det er på en måte litt frustrerende, men samtidig er det gøy at vi er så mange gode norske og at nivået er så høyt. Man vil gjerne gå, men man forstår at man må være enda bedre for å få sjansen som norsk. Fordelen er at man er veldig i nærheten av medalje når man først får sjansen, så det er motiverende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer