- Skikkelig bittert

Bryne tangerer tidenes tapsrekord hvis laget ryker mot Aalesund i siste serierunde. Søndag forsvant plassen i eliteserien etter 2-4 mot Rosenborg.

Med én serieomgang igjen å spille er jærbuene klare for neste års 1. divisjon, etter hjemmetap mot trøndere som slakket helt av etter å ha ledet 3-0 etter 25 minutters spill. Bryne spilte godt like før pause og oppgjøret ut, men det ble tap igjen og farvel.

Bryne-trener Reine Almqvist og hans gutter åpnet sesongen godt og luktet på medaljeplass i slutten av juli. Men etter 3-2-seieren mot Odd Grenland 10. august har det gått rett vest. Søndag ble det tap nummer ni på rad, målforskjell 7-26, og da er Bryne i samme båt som tre andre klubber gjennom tidene.

Pors (1970), Sandefjord (1965) og Vålerenga (1989) har alle prestert den samme tapsrekken i den øverste divisjonen. Taper Bryne borte mot Aalesund i siste serieomgang, tangerer de rekorden på ti strake tap. Ifølge VG innehas den stygge rekorden i øyeblikket av Os (1975) og Strømsgodset (1994).

12 bortetap

- Det er skikkelig bittert å tenke på. Marginene har ikke vært på vår side denne høsten, og det føles ikke godt, sier trener Almqvist til NTB.

Og litt ekstra salt i såret er det vel å høre at klubben til nå har tapt alle sine 12 bortekamper i serien. Den 13. og siste spilles på Kråmyra neste helg.

Almqvist forsvinner ut av klubben etter sesongslutt, og flere godt betalte Bosman-spillere må trolig finne seg ny arbeidsgiver. Økonomien er svært skral i Jæren-klubben, og nedrykket gjør garantert ikke framtiden noe bedre.

Må tenke

Personlige feil og konsentrasjonssvikt har ødelagt mye for Bryne denne høsten, og mot Rosenborg var det nok en gang en tabbe som ble avgjørende. Hjemmelaget hadde Rosenborg i kne på stillingen 2-3, etter å ha kommet tilbake fra 0-3 og total overkjøring de første 40 minuttene av første omgang.

Så gjorde Brynes Lasse Strand en stor tabbe ved å miste ballen til navnebror Roar i Rosenborg. Han sendte den til Øyvind Storflor, som satte inn 4-2 og degraderte Bryne.

Pierre Gallo, Ole Hjelmhaug og Dejan Pavlovic hadde alle store sjanser til å ordne 3-3 i annen omgang, men de klarte ikke å overliste RBK-forsvaret flere enn to ganger. Så kom feilen, og det seriøse opphentingsforsøket var ødelagt.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Akkurat nå føles det veldig tungt, innrømmet Brynes Ragnvald Soma etter kampen.

- Jeg vet ikke hva som skjer neste sesong, om jeg blir eller forlater klubben. Jeg trenger en tenkepause, sa Soma, som i sommer sa nei til naboen Viking. (NTB)