Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skikkelig gøy

Vibeke Stensrud (29) beviste i Stockholm i går at hun nok en gang kan kjempe i toppen på Europatouren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vibeke er fire under par og ligger på delt femteplass, sammen med blant andre Annika Sörenstam.

- Jeg spilte veldig bra. Det var skikkelig gøy. Det er alltid positivt å få en bra start. Men det er fortsatt tre dager igjen, sier Vibeke Stensrud til Dagbladet.

Like bra form

Det er to år siden Stensrud la om svingen sammen med treneren Tom Hestø. I fjor gikk det mye opp og ned, i år har hun fått lønn for strevet. I slutten av juni slo hun til med en sterk andreplass i French Open, turneringen der Suzann Pettersen vant i 2001 og fikk sitt store gjennombrudd. Nå ligger Vibeke godt an til nok en topp-plassering i HB Open på Drottningholm i Stockholm.

- Jeg er i like bra form nå som under French Open. Men det er små marginer, og det gjelder å ikke tenke for mye, sier hun.

Åtte birdies og sju parslag er godkjent for Oslo-jenta. Hun må fortsette i samme spor for å kjempe med de beste.

- Det er en stor turnering, og et bra felt. Klart jeg ønsker å vinne, men jeg vil være godt fornøyd med en topp-ti-plassering.

Mens Stensrud er på vei fram, sliter Suzann Pettersen i motgang for tida. Under Evian Masters var hun forbannet på seg sjøl, og ble bare nummer 21. Under storturneringen British Open misset hun cuten, noe 22-åringen ikke har gjort på over ett år. Tutta var heller ikke fornøyd etter første runde i Stockholm i går. Hun er to under par på 29. plass, men har kort vei til toppen. Suzann fikk eagle på hull åtte, og skulle hatt birdie på ni, i stedet endte det med bogey og irritasjon.

Irritert

- Jeg ble veldig irritert og brukte altfor lang tid til å komme inn i spillet igjen. Dessverre ble det et par bogeyer før jeg klarte å skjerpe meg til en god avslutning, skriver Tutta på sin hjemmeside.

Spanske Raquel Carriedo leder turneringen - seks slag under par.

NB! Vibeke går ut klokka 13.00 i dag, Suzann 13.10.

HÅPER Å VINNE: Vibeke Stensrud gjorde en fin åpningsrunde i Stockholm i går. - Klart jeg ønsker å vinne, men jeg vil være godt fornøyd med en topp-ti-plassering.