Skikonger i kamp:Ulvang vil fortsatt stoppe Martin og Petters staking

Dette er selve oppgjøret om sportens framtid, men det gjelder mye mer enn klassisk teknikk.

STAKELANDSLAGET :  To av verdens beste stakere på vei ut i VM-løypa med lagkamerat Niklas Dyrhaug. Både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby får stake fritt videre til vinteren, men FIS leter fortsatt etter regler som kan stoppe stakerevolusjonen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
STAKELANDSLAGET : To av verdens beste stakere på vei ut i VM-løypa med lagkamerat Niklas Dyrhaug. Både Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby får stake fritt videre til vinteren, men FIS leter fortsatt etter regler som kan stoppe stakerevolusjonen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANCUN (Dagbladet): Det ble personlig på det avgjørende FIS-møtet seint i går kveld. I en sal spekket med gamle storløpere som snakket ned forslaget fra det internasjonale Skiforbundet (FIS) om å teste forbudssoner mot staking, måtte Vegard Ulvang til slutt bruke all sin makt for å få forsøket vedtatt.

Det holdt såvidt. Først etter at han gjentok løftet om at denne testen ikke skulle brukes hverken i vinterens verdenscuprenn eller VM, unngikk han en avstemning. Den kunne han og FIS ha tapt etter at Sveriges Niklas Johnsson frontet den raskt økende kritikken av forbudssonene.

I stedet fikk Vegard frie hender til å fortsette jobben med å lete etter løsningen på sportens store gåte. For hvordan er det mulig å stoppe en klassisk teknikk som dobbelttak når øvelsen heter «klassisk langrenn»?

DET er denne selvmotsigelsen som splittet skilederne på FIS-kongressen og som har ført til en intern kamp mellom norske skikonger. Der står Vegard Ulvang foreløpig alene etter at Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Thomas Alsgaard alle har tatt tydelig avstand fra forslaget. Men den norske FIS-sjefen står trygt i en hjemlig skitradisjon der hensynet til breddeidretten trumfer det meste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer