Skikrangel

Geir Tufto er klar for svenskene. Nå går Norges sportssjef Bjørnar Håkensmoen hardt ut mot den tidligere supersmøreren - og mener han holder tilbake viktige testresultater.

Nylig takket Geir Tufto ja til jobben som svensk landslagssmører. Nå får den meritterte 49-åringen blant annet ansvaret for å gi skiene til Mathias Fredriksson og Emilie Öhrstig superglid.

Tufto forlot det norske smøreteamet etter fjorårets sesong, nærmest i protest mot Bjørnar Håkensmoens lederstil. Nå mener Håkensmoen at Tufto, som var glidsjef i det norske smøreteamet, tar med seg verdifulle testresultater over til svenskene.

-  Vi har prøvd å få tak i testresultatene, både ved å ringe og sende brev, men han vil ikke gi dem fra seg, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen til Langrenn.com.

-  Det kan forsvinne kunnskap siden disse testresultatene er borte, legger han til.

Gir ikke slipp

Tufto har en annen versjon av saken:

-  Det jeg har i hodet, gir jeg ikke slipp på. Skiforbundet har hentet tre fulle bæreposer med testresultater hos meg, sier supersmøreren til Langrenn.com

Sportssjefen mener like godt Tufto kunne sendt posene til Riksantikvaren.

-  Posene inneholdt testresultater fram til 2001, sier Håkensmoen.

Han har ikke mottatt noen testresultater etter den tid.

Tufto, derimot, påstår at en pose har gått i søpla, men at testresultater fra glidprodukter er ubrukelige, siden disse stadig blir fornyet. Han legger ikke skjul på at kunnskap kan forsvinne når han nå forlater Norge, men mener skadene vil bli små for det norske landslaget.

Arrogant

-  Vi må jo alltid regne med at folk forsvinner, det jeg er overrasket over er at det er Geir Tufto som drar til Sverige, sier Håkensmoen.

Tufto var svært skeptisk da den svenske smøreren Perry Olsson kom inn i det norske smøreteamet for to år siden. Den gang var han var redd svensken skulle dra tilbake til Sverige med den norske kunnskapen.

-  Jeg håper han samarbeider bedre med svenskene nå enn han gjorde da han var hos oss, sier Håkensmoen.

-  Jeg har ikke noe skrupler med å gjøre dette siden Håkensmoen var så arrogant mot meg, sier Tufto.

Sveriges landslagssjef Inge Bråten er lite villig til å kommentere saken, siden partene ikke har undertegnet noen kontrakt.

-  Jeg er ute etter gode folk som jeg vet hva står for, sier Bråten.

IRRITERT: Sportssjef Bjørnar Håkensmoen er irritert på Landslagssmører Geir Tufto.
IRRITERT: Landslagssmører Geir Tufto er irritert på sportssjef Bjørnar Håkensmoen.