ÆRLIG: Oddvar Brå mener at det ikke hjelper å lete etter syndebukker etter skandalene i norsk langrenn. Han sier også at det kunne ha skjedd med ham. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ÆRLIG: Oddvar Brå mener at det ikke hjelper å lete etter syndebukker etter skandalene i norsk langrenn. Han sier også at det kunne ha skjedd med ham. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Therese Johaug og Brå

Skilegenden Oddvar Brå: - Vi hadde ingen dopingliste. Den kom på slutten av karrieren min

- Det kunne ha skjedd meg

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Tabbene har skjedd. Det er ikke til å komme fra. Nå får man dra lærdom av det. Det å lete etter syndebukker mener jeg er feil vei å gå. Det hjelper ingenting.

Saken om Therese Johaug og leppekremen synes skilegenden bare er trist. Oddvar Brå mener at det faktisk kunne ha skjedd med ham selv da han var aktiv.

- Jeg stolte hundre prosent på min lege. Det kunne ha skjedd meg. Men det er jo en forskjell da. Vi hadde ingen dopingliste. Den kom helt på slutten av karrieren min. Og så kunne vi ikke gå inn på nettet for å sjekke. For vi hadde ikke nett, sier Brå.

Nye tider

Therese Johaug skal ha benyttet seg av en sårkrem som inneholdt det forbudte syntetisk anabole steroidet clostebol. Uten at hun eller legen hadde sjekket innholdet i salven. De hadde også begge to oversett en tydelig advarsel på forpakningenom at stoff i salven sto på dopinglista.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn