Du leser nå Dagbladet Pluss

Therese Johaug og Brå

Skilegenden Oddvar Brå: - Vi hadde ingen dopingliste. Den kom på slutten av karrieren min

- Det kunne ha skjedd meg

ÆRLIG: Oddvar Brå mener at det ikke hjelper å lete etter syndebukker etter skandalene i norsk langrenn. Han sier også at det kunne ha skjedd med ham. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ÆRLIG: Oddvar Brå mener at det ikke hjelper å lete etter syndebukker etter skandalene i norsk langrenn. Han sier også at det kunne ha skjedd med ham. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Tabbene har skjedd. Det er ikke til å komme fra. Nå får man dra lærdom av det. Det å lete etter syndebukker mener jeg er feil vei å gå. Det hjelper ingenting.

Saken om Therese Johaug og leppekremen synes skilegenden bare er trist. Oddvar Brå mener at det faktisk kunne ha skjedd med ham selv da han var aktiv.

- Jeg stolte hundre prosent på min lege. Det kunne ha skjedd meg. Men det er jo en forskjell da. Vi hadde ingen dopingliste. Den kom helt på slutten av karrieren min. Og så kunne vi ikke gå inn på nettet for å sjekke. For vi hadde ikke nett, sier Brå.

Nye tider

Therese Johaug skal ha benyttet seg av en sårkrem som inneholdt det forbudte syntetisk anabole steroidet clostebol. Uten at hun eller legen hadde sjekket innholdet i salven. De hadde også begge to oversett en tydelig advarsel på forpakningenom at stoff i salven sto på dopinglista.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.