- Skiller seg ut med gode holdninger og hard jobbing

Derfor mener Solskjær at norske talenter er interessante for storklubbene.

SERIØSE: Joshua King (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem er to eksempler på stadig flere norske talenter i europeiske toppklubber. Ole Gunnar Solskjær mener de skiller seg ut med gode holdninger og seriøs innstilling til trening enn mange andre.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SERIØSE: Joshua King (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem er to eksempler på stadig flere norske talenter i europeiske toppklubber. Ole Gunnar Solskjær mener de skiller seg ut med gode holdninger og seriøs innstilling til trening enn mange andre.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

||| EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Strømmen av etablerte norske landslagsspillere fra Tippeligaen til store utenlandske ligaer har mer eller mindre stoppet fullstendig opp etter gullalderen på midten av 90-tallet.

Likevel er antallet unge, sultne og teknisk begavede talenter steget betraktelig de siste årene. Det er et kvalitetstegn på arbeidet som legges ned i barne- og ungdomsfotballen her hjemme, mener Ole Gunnar Solskjær.

- At det er i ferd med å bli en del norske unggutter tilknyttet de store klubbene, viser at det gjøres mye riktig i talentarbeidet i Norge. Noe av det som gjør dem interessante, er at de utviser gode holdninger og er seriøse i treningsarbeidet sammenlignet med mange andre, sier Manchester Uniteds reservelagstrener til Dagbladet.

Håper på gjennombrudd
37-åringen var onsdag på en snarvisitt på Norway Cup der han avviklet en treningsøkt med Ørnes jenter 14 og Langevåg gutter 14 på Ekebergsletta.

I det daglige har han treneransvar blant annet for tre andre norske talenter, Magnus Wolff Eikrem (19), Joshua King (18) og Etzaz Hussain (17). Selv om Solskjærs hovedoppgave er å utvikle framtidige førstelagsspilere i Manchester United uavhengig av nasjonalitet, innrømmer han at det ville vært ekstra stas om hans tre landsmenn tok steget.

- De er tre gode fotballspillere, og jeg håper at de alle sammen skal klare å komme seg inn på A-laget, sier Solskjær.

Ingen fasit
Selv valgte Solskjær å skynde seg langsomt fra Atlanten i Kristiansund via Molde stadion til Old Trafford i Manchester. Han var 23 år da han reiste til det som skulle bli et eventyr av en proffkarriere, noe som må sies å være i godt voksen alder som fotballspiller.

Likevel mener han at det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er best for utviklingen, og viser til John Arne Riise som knapt hadde rukket å bli konfirmert før han reiste til Monaco.

PÅ NORWAY CUP: Ole Gunnar Solskjær trente guttelaget til Langevåg og jentelaget til Ørnes under Norway Cup onsdag.Foto: SCANPIX
PÅ NORWAY CUP: Ole Gunnar Solskjær trente guttelaget til Langevåg og jentelaget til Ørnes under Norway Cup onsdag.Foto: SCANPIX Vis mer

- Og vi har begge vunnet Champions League, minner Solskjær om.

Reservelagsspillere
Eikrem, som fyller 20 år 8. august, har allerede vært i Manchester i fire år og begynner nå på sitt siste kontraktsår. Han har lenge vært en sentral spiller på Solskjærs reservelag, men har ennå ikke har figurert sammen med de store stjernene på førstelaget. Det skal skadeavbrekk til ubeleilige tider ha sin del av skylda for.

To år yngre King fikk sin A-lagsdebut så tidlig som i fjor høst, men slet også voldsomt med skader forrige sesong. Han er i likhet med Eikrem godt etablert på reservelaget, men kan være aktuell for et utlån de kommende månedene for å tilegne seg førstelagserfaring.

Yngstemann, Etzaz Hussain fra Ski, har først og fremst holdt til på juniorlagene i sitt første år i Manchester.