Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lahti-VM 2017:

Skiløper fra Venezuela mister ski-VM etter å ha blitt tatt for å være terrorist på vei til Lahti: - De bare lo av ham

Mister verdensmesterskapet.

UTEN LAGKAMERATEN: Cesar Baena fra Venezuela har ikke lagkameraten Adrian Solano ved sin side under årets ski-VM i Lahti, etter at fransk politi tok Solano for å være en terrorist. Her med Petter Northug etter nordmannens seier på 30km under VM i Holmenkollen 2011. Foto: AFP PHOTO/DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix
UTEN LAGKAMERATEN: Cesar Baena fra Venezuela har ikke lagkameraten Adrian Solano ved sin side under årets ski-VM i Lahti, etter at fransk politi tok Solano for å være en terrorist. Her med Petter Northug etter nordmannens seier på 30km under VM i Holmenkollen 2011. Foto: AFP PHOTO/DANIEL SANNUM LAUTEN / NTB Scanpix Vis mer

Venezuelanske Adrian Solano går glipp av ski-VM etter at han ble stoppet i tollen og fengslet i fem dager på grunn av narkotikamistanke.

Det skriver svenske Aftonbladet.

22-åringen ble sendt hjem da han mellomlandet i Paris etter at fransk politi tok ham for å være en terrorist.

– Han hadde bare 20 euro i kontanter med seg og ingen kreditt- eller bankkort. Det vakte mistanke. Deretter forklarte han at han skulle delta i ski-VM, men de bare lo av ham, sier Solanos lagkamerat Cesar Baena til Expressen.

Solano ble fengslet i fem dager på flyplassen i Paris før den venezuelanske ambassaden var i stand til å gå inn og megle.

– De trodde han smuglet narkotika, bare fordi han kommer fra Venezuela og er mørk i huden. Jeg synes det er rasistisk. De undersøkte kroppen hans for å finne narkotika og så spurte de om han var terrorist, sier Baena.

Solano går dermed glipp av VM i Lahti ettersom kravet var at han måtte sendes hjem til Venezuela igjen. Nå har han ikke råd til å reise tilbake til Finland.

– Den første flybilletten var dyr nok, og han kan ikke kjøpe en til. Jeg lider med ham. Det er ikke rettferdig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling