Skilsmisse i familien

I morgen er det seriestart i håndball for kvinner. Gutta følger etter neste helg. Det blir en tøff sesong for både klubbene, spillerne og forbundet. Det er nemlig lenge siden uenigheten blant håndballfolket var så kraftig som nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Idrettsmiljøet som Dagbladet for noen år siden kalte håndball-familien, går nå med tydelige skillsmisse-tanker. Håndballforbundet anklager klubbene for mangel på økonomistyring. Klubbene angriper vekselvis forbundet og hverandre. Lagidretten håndball har mistet sansen for lagspill.

De to økonomisk og sportslig mest vellykkede klubbene på kvinne- og herresiden, Bækkelaget og Viking, starter sesongen med erkjennelsen at de er overlatt til seg selv.

- Vi kan ikke lenger godta at forbundet utnytter det mest verdifulle klubbene har i sponsor- og mediemarkedet, TV-rettighetene. Vi får bare smulene tilbake, sier Viking-formannen Arvid Løkke.

Det som får begeret til å flyte over, er den nye TV-avtalen som håndballforbundet har fått med TV2 og NRK for de kommende to åra.

Avtalen gir Håndballforbundet (NHF) 22 millioner. Det beløpet ville NHF holde hemmelig, slik man gjorde med TV-avtalen sist sesong. Avsløringene i Dagens Næringsliv tvang til slutt håndballpresidenten Tor Lian til å bekrefte tallet på 22 millioner.

Beløpet toppklubbene er forespeilet, betegner de som en hån. Det provoserer at forbundets samarbeidspartner, SponsorService, tjener mer på TV-avtalen enn de 24 eliteserieklubbene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer