Skilte lag med blandede følelser

- Klart det er med blandede følelser vi avslutter et så langt samarbeid, sa Vegard Høidalen etter NM-gullet søndag.

Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen blir konkurrenter etter å ha spilt på lag i sandvolleyball i 10 år.

- Men samtidig skal det bli artig med nye utfordringer, sa Vegard Høidalen etter at deres sjette NM-seier var et faktum i Trondheim søndag.

De har bronse fra VM i 2001 og vant EM i 1997. De har vunnet én verdensserieturnering, stått på seierspallen sju ganger og vært i 11 semifinaler. Jørre Kjemperud har spilt seg til tittelen King of the Beach, og Vegard Høidalen er flere ganger kåret til verdensseriens hardeste server.

Med 113 verdensserieturneringer sammen siden starten på Tenerife i 1995 blir de bare slått av brødrene Paul og Martin Laciga fra Sveits. Det er bare i OL-sammenheng de to nordmennene ikke har lyktes. 9. plass i Sydney ble etterfulgt av 9. plass i Aten, begge ganger utslått i åttedelsfinalen av de senere OL-mesterne.

Spilte feilfritt

- Det var artig å avslutte så bra som vi gjorde i Trondheim, sier Vegard Høidalen.

- Vi spilte omtrent feilfritt med bra server og tok mange poeng både på blokkspill og godt forsvar.

Han og makker Kjemperud spilte seg igjennom mesterskapet uten å avgi sett, slo Jon Grydeland/Espen Gøranson 2-0 (21-19, 21-17) i finalen og tok dermed sin sjette NM-tittel sammen. I tillegg har de tre sølv.

Norgesmesterskapet ble avviklet med en fin ramme. Turneringen ble spilt på torget i Trondheim, og trønderne fylte tribunene stort sett fra start til slutt.

Nye makkere

Allerede til EM-runden i spanske Valencia om to uker opererer Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen med nye makkere. Kjemperud går i spann med Iver Horrem, mens Vegard Høidalen er påmeldt sammen med Bjørn Maaseide - i påvente av at en ny og varig makker er på plass.

Det er imidlertid like sannsynlig at Høidalen drar til Valencia, og senere til verdensserieavslutningen i Rio de Janeiro, med Espen Gøranson. Maaseide valgte å trekke seg fra bronsekampen i NM på grunn av et kranglete kne, mens eldstebror Gøranson imponerte i spann med Jon Grydeland og sikret seg sitt første NM-sølv.

NTB

Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud avsluttet samarbeidet med NM-tittel.