Skimiljøet raser etter Håkonsens homoutspill: - Hva faen er galt med deg?

- Man må visst ikke dra homo-spøker i USA, tydeligvis.

I HARDT VÆR: Terje Håkonsens tweet falt ikke i smak hos flere i ski- og snowboard-miljøet. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
I HARDT VÆR: Terje Håkonsens tweet falt ikke i smak hos flere i ski- og snowboard-miljøet. Foto: Thomas Rasmus Skaug.Vis mer

(Dagbladet): Den amerikanske skikjøreren Gus Kenworthy sto i går fram som homofil, som den første freeskikjøreren til å stå fram.

- Jeg har visst at jeg var homo siden jeg var et barn. Men siden jeg vokste opp i en liten by med 2000 innbyggere, gikk i en klasse med 48 elever og deretter ble profesjonell som 16-åring, var det ikke noe jeg var villig til å akseptere, skriver Kenworthy på sin egen Instagram-profil.

Amerikaneren, som tok sølv i slopestyle under OL i Sotsji i fjor, hylles for sin åpenhet etter at han valgte å fortelle verden om sin legning.

Men da den norske snowboardkjøreren Terje Håkonsen tidligere i dag tweetet om Kenworthy, ble det slettes ikke godt tatt imot.

- Nei, Todd Richards gjorde dette for 20 år siden, og er ikke alle skikjørere homofile? Jeg er heteroseksuell, skriver Håkonsen på sin Twitter-profil - og lenker til en artikkel med tittelen «Hvorfor det er en stor greie at skikjører Gus Kenworthy står fram».

- Hva er galt med deg? Richards, den tidligere snowboardkjøreren som nevnes i Håkonsens tweet, tok ikke meldingen på en grei måte.

- Hva faen er galt med deg?, spør Richards Håkonsen i en tweet.

Freeskikjøreren Jacob Wester går også svært hardt ut mot Håkonsen.

- Dette er den type holdning barna våre vil se tilbake på og riste på hodet i skuffelse av, skriver Wester, og har tagget tweeten sin med #exlegend.

Håkonsens svar til Richards er følgende:

- LOL. Er ikke du han fyren som spøker dagen lang? Jeg tipper at USA ikke er klare, vi har vært homofile i over 40 år, svarer den norske snowboardkjøreren.

Forklarer seg Håkonsen har siden svart flere kritikere på Twitter. Nordmannen ser der ut til å mene at tweeten hans kun var et svar til at media har laget så stort oppstyr av at Kenworthy sto fram - når han mener at det er en helt naturlig greie i 2015.

- Tweeten min var ikke mot deg, jeg synes bare det er rart hvordan media blåser opp en ting som er så normalt. Det er i alle fall normalt der jeg kommer fra, skriver Håkonsen i en tweet til Gus Kenworthy.

Til Fri Flyt utdyper Håkonsen.

-  Man må visst ikke dra homo-spøker i USA, tydeligvis, sier Håkonsen til Fri Flyt.

- Som en venn sa: "One less guy for the rat race." Han får jo mer presse for å stå frem enn han gjorde i Sotsji, sier Håkonsen