Skinstad: - Har ingen jobb til Alsgaard nå

Men langrennslandslaget vil holde kontakten.

(Dagbladet.no): Thomas Alsgaard går ikke direkte over til det norske langrennslandslaget etter at han i går trakk seg fra som trener for Sverige.


- Per i dag har vi ingen ledig jobb, sier sportssjef Åge Skinstad til Dagbladet.no.

Anbefales på det varmeste

Før i dag avslørte den svenske utøveren Anders Södergren at Alsgaard ikke gikk sammen med sin norske eks-kollega, Inge Bråten. Bråten har likevel så stor respekt for eks-kollegaen at han på det varmeste anbefaler Norge å snappe ham opp.


- Jeg håper han finner en plass i norsk langrenn. Jeg kan i hvert fall anbefale ham 100 prosent, sa han til Dagbladet.no tidligere i dag.

Men det norske langrennslandslaget er fornøyd med folkene de har, og de har ingen ledige stillinger - ikke engang for mannen som hadde en skiteknikk verden knapt har sett maken til.


- Det er ikke aktuelt å opprette en stilling, heller?

- Thomas er en kapasitet som alle som driver med ski, bør være interesserte i. Men vi har nå det apparatet vi trenger, og resultatene denne sesongen viser at vi har kontroll, sier Skinstad.

I FIN STIL: Få kunne gå langrenn som Thomas Alsgaard, og alle er enige om at han er en ressurs. Men det norske landslaget har for tida ingen ledige stillinger. Foto: THOMAS BKØRNFLATEN/SCANPIX
I FIN STIL: Få kunne gå langrenn som Thomas Alsgaard, og alle er enige om at han er en ressurs. Men det norske landslaget har for tida ingen ledige stillinger. Foto: THOMAS BKØRNFLATEN/SCANPIX Vis mer

- Holder kontakten

Samtidig utelukker han ikke at en ansettelse kan bli aktuelt på et seinere tidspunkt.


- Jeg vil nok prate med Thomas uansett, så vi holder kontakten. Nå blir det ingen endringer på kort sikt. Så får vi heller se hva som skjer når vi skal evaluere ved sesongslutt, sier han.

Også skipresident Sverre Seeberg sier antydningsvis at Alsgaard kan være en mann for Norge på sikt.

- Det er klart at typer som Thomas Alsgaard er interesasante, i en eller annen rolle. Åge vil sikkert ta kontakt med ham. Jeg er opptatt av at vi får utnyttet den kompetansen vi har, best mulig. Dette var et tema da Thomas begynte å jobbe for svenskene. Jeg er helt sikker på at noe kan bli aktuelt, sier han til Dagbladet.no.

KAN IKKE TILBY JOBB: Langrennssjef Åge Skinstad er enig i at Thomas Alsgaard har mye å bidra med, men i øyeblikket har han det apparatet han trenger rundt det norske landslaget.