GIR SEG PÅ LANDSLAGET: Åge Skinstad blir direktør i NHO. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
GIR SEG PÅ LANDSLAGET: Åge Skinstad blir direktør i NHO. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

Skinstad gir seg som langrennssjef

Blir ny direktør i NHO.

(Dagbladet): Åge Skinstad (50) er ferdig som norsk langrennsjef. Det kommer frem av en pressemelding fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i dag tidlig.

Norges langrennssjef er ansatt som ny regiondirektør i NHO Innlandet.

- Jeg gleder meg til å legge til rette for at næringslivet i Innlandet skal utvikle seg videre og prestere enda bedre i fremtiden, sier Skinstad i pressemeldingen.

Starter 1. august Skinstad har vært sports- og langrennssjef i Norges Skiforbund siden 2006. Nå begynner han som regiondirektør i NHO 1. august.

- Etter å ha vært langrennssjef i ni år er det godt å slå fast at norsk langrenn aldri har stått sterkere. Nå ser jeg frem til å jobbe for et mangfoldig og spennende næringsliv i Innlandet, sier Skinstad.

I løpet av hans tid som langrennssjef, har landslaget opplevd enorm suksess - både i og utenfor skisporet.

Budsjettet er økt fra 20 millioner kroner til 80 millioner i samme tidsperiode. Samtidig har de norske løperne nettopp avsluttet tidenes mest suksessfylte sesong, toppet med ni av 12 mulige VM-gull i Falun.

Skipresident Erik Røste skryter stort av arbeidet Skinstad har gjort.

- Han har gjort en fantastisk jobb for norsk skisport. Resultatene taler egentlig for seg selv. Sportslig, men ikke minst måten Åge har vært med på å utvikle norsk langrenn på. Posisjonen til langrenn i Norge har utviklet seg betydelig gjennom de ni årene Åge har vært sjef. Budsjettet er langt på vei firedoblet, fordi Åge har funnet gode samarbeidsprosjekter med næringslivet, sier Røste til Dagbladet.

Litt overrasket - Hva betyr det å miste Skinstad?

- Det er aldri hyggelig å miste ledere som har gjort en god jobb. Samtidig må man bare forholde seg til den realiteten som er. Jeg forstår godt at Åge kan tenke seg andre utfordringer, etter ni år. Vi får bare ønske han lykke til. Så får vi se oss om etter en ny leder, sier Røste.

- Er du overrasket over at Skinstad gir seg nå?

- Det har ikke jo vært noe tema tidligere. Jeg har visst det noen dager, men han hadde en avtale hvor han hadde mulighet til å tre ut som han benyttet seg av, forteller Røste.

Leder i langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, forteller at de allerede har oversikt over mulige kandidater til den ledige jobben.

- Vi skal bruke den tiden vi trenger og vi vet det finnes mange gode kandidater både eksternt og internt i NSF, sier Skogstad.

PS: Skinstad er ikke den eneste av de norske langrennslederne som har vært usikre på fremtida. Også trenerne for henholdsvis kvinnene og herrene, Egil Kristiansen og Trond Nystad, og landslagssjef Vidar Løfshus har sagt at de er i tenkeboksen.