Skinstad gir seg som sportssjef

Vil ikke forlenge kontrakten.

ETT ÅR IGJEN: Åge Skinstad har ett år igjen av kontrakten med skiforbundet. Han ønsker ikke en ny periode som sportssjef. Foto GORM KALLESTAD/SCANPIX
ETT ÅR IGJEN: Åge Skinstad har ett år igjen av kontrakten med skiforbundet. Han ønsker ikke en ny periode som sportssjef. Foto GORM KALLESTAD/SCANPIXVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Skinstad har vært sportssjef for langrenn i Norges Skiforbund siden 2006. Nåværende kontrakt går ut våren 2012, og Skinstad har allerede varlset ledelsen i skiforbundet om at han ikke ønsker å gå på en ny periode som sportssjef.

- Dette er drømmejobben akkurat nå, men den som skal ha jobben framover bør ha topp motivasjon fram til minst 2015, og det tør jeg ikke love at jeg har. Etter så mange år tror jeg også at alle har godt av at noen andre har rollen som sportssjef videre, sier Åge Skinstad til Dagbladet.

Han utelukker derimot ikke at han kan være aktuell for andre roller i skiforbundet.

I og med at det ikke er noen langrennsmesterskap neste vinter, så har Skinstad gjort unna sitt siste mesterskap som norsk sportssjef.

Og han er naturligvis lykkelig over de norske langrennsløpernes medaljefangst.

- Målet var å bli beste nasjon, noe vi klarte med bravur. Etter opptelling kommer jeg fram til at vi fikk 1,25 medaljer per øvelse. Det er knallbra. Men det er likevel mindre enn i VM i Seefeld i 1985. Da tok vi 1,37 medalje per øvelse, så det finnes fortsatt noen rekorder som kan slås, smiler Åge Skinstad.