PÅ TRENERJAKT: Langrennsjef Åge Skinstad ville ha med Morten Aa Djupvik videre, men nå må han finne en erstatter.
Foto: ARNT E. FOLVIK
PÅ TRENERJAKT: Langrennsjef Åge Skinstad ville ha med Morten Aa Djupvik videre, men nå må han finne en erstatter. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

Skinstad har ringt til folk han vil skal søke

Vil ha trener til Northug og co klar innen 1. august.

Langrennssjef Åge Skinstad har allerede ringt noen av dem han håper vil søke stillingen som ny herrelandslagssjef i langrenn. Innen 1. august håper han å ha svaret.

- Papirene er allerede oversendt samarbeidspartner Adecco. Allerede torsdag eller fredag er stillingsannonsen ute. Jeg har ringt en to-tre personer som jeg gjerne ser søker, sier langrennssjef Åge Skinstad til NTB.

Skinstad var et attraktivt intervjuobjekt dagen etter at Morten Aa Djupvik varslet sin avgang som landslagstrener.

Spørsmålet de fleste lurte på var: Hvem blir erstatteren?

- Det er mange kompetente som både har hatt og har engasjement i utlandet, og vi har mange tidligere løpere på verdenscupnivå som er trenere i Norge. I tillegg har vi mange interne kandidater. Dessuten finnes det helt sikkert utenlandske kandidater som ser dette som en interessant jobb, sier Skinstad.

Gangen Søknadsfristen til landslagstrenerjobben er satt til 27. april. Finsiktingen av kandidater starter 1. mai. Da tiltrer nytilsatt sportssjef Vidar Løfshus stillingen. Løfshus blir en avgjørende mann i denne prosessen, men er ute i pappapermisjon i april.

- Vi har forlenget avtalen med Morten Aa Djupvik til 1. juli. I hele juli har både løpere, støtteapparat og ledelse ferie. Fra og med 1. august håper vi at den nye landslagstreneren er i gang, forteller Skinstad.

Han påpeker at det er synd at Djupvik valgte å trekke seg.

- Evalueringen viste at både løpere, støtteapparat og trenere ønsket ham med videre.

- Og nå er du 100 prosent ærlig?

- Ja, og det er det viktig å få kommunisert. Vi ønsket ham med videre, men kan ikke annet enn å respektere avgjørelsen han tok.

Opprykk? Spekulasjonene om hvem som overtar er i full gang. Teknikktrener Steinar Mundal holder døren på gløtt. Fredrik Aukland var avvisende til jobben overfor Aftenposten, men langt mindre kategorisk overfor TV 2. Arild Monsens navn er nevnt, men ifølge Aftenposten er han i ferd med å forlenge avtalen som sprinttrener for Sverige. Pål Gunnar Mikkelsplass og Thomas Alsgaard har begge sagt til NRK at de er uaktuelle.

Andre nevnte navn har vært Torgeir Bjørn, Tor Arne Hetland og Odd-Bjørn Hjelmeset.

- Kan det være aktuelt at Ulf Morten Aune blir allroundtrener for menn i stedet for sprinttrener, og så kommer en sprinttrener inn for ham?

- Vi er i ferd med å forlenge hans avtale som sprinttrener fram til 2014. Da vi hadde de samtalene var ikke dette noen problemstilling. Nå er riktignok utgangspunktet blitt et annet, påpeker Skinstad og legger til på generelt grunnlag:

- I slike sammenhenger som dette skal du aldri si aldri.

(NTB)