BÆRER NORSK HERRELANGRENN ALENE: Bak Petter Northug har det vært syltynt på allroundsiden i norsk herrelangrenn de siste to sesongene. Neste sesong er sportssjef Åge Skinstad fast bestemt på at de andre skal nærme seg eneren. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BÆRER NORSK HERRELANGRENN ALENE: Bak Petter Northug har det vært syltynt på allroundsiden i norsk herrelangrenn de siste to sesongene. Neste sesong er sportssjef Åge Skinstad fast bestemt på at de andre skal nærme seg eneren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Skinstad krever at de andre nærmer seg Northug

- Gapet skal bli mindre, sier han.

|||

Sportssjef Åge Skinstad (45) gjør endringer i forsøket på å tette gapet fra Petter Northug og de nest beste norske langrennsløperne.

Bak Northug har det ikke vært bra nok de siste sesongene. Det er Skinstad smertelig klar over.

- Gapet bak Petter Northug er stort, og det har jeg aldri lagt skjul på. Dette skal bli mindre, sier en krystallklar Skinstad.

- Sprintresultatene har vært bra i vinter, men vi har dominert mer.

Skinstad rår over verdens beste langrennsnasjon, men det er mer å gå på. Det langsiktige målet er OL i Sotsji i 2014.

Og allerede neste år er det VM på hjemmebane i Oslo.

Ny rolle

Fram til mesterskapet i Holmenkollen har Vidar Løfshus fått en ny rolle som sportslig leder for norsk herrelangrenn med klare stillingsmessige instrukser.

- Fram mot 2014 skal mennene prestere enda høyere, og i de nye landslagsgruppene vil det være mer enn nok base av løpere og talenter å ta av de neste fire sesongene. Derfor ser vi nytten av å slå sammen kompetanse og at lagene samarbeider mer. Vi skal ha fram nye vinnerskaller og nye vinnertyper.

Skinstad ser fram til at rekrutteringssatsingen, sprint- og distanselaget skal skape noe stort i fremtiden, og han forventer at Løfshus klarer å få disse grupperingene til å samarbeide på en bra måte.

U23-lag

Fredag ble neste sesongs opplegg og lag presentert på Geilo. Der kom det fram at kvinnene heller ikke får noe eget sprintlag neste sesong, men at sprintsatsingen opprettholdes. I tillegg blir det opprettet et eget U23-lag med Roar Hjelmeset som trener.

Tre mannlige seniorløpere røk ut av allroundlaget etter sist sesong: Odd-Bjørn Hjelmeset, Tore Ruud Hofstad og Morten Eilifsen. Nye navn inn er Kristian Tettli Rennemo og Petter Eliassen. Børre Næss er byttet ut med Eirik Brandsdal på sprintlaget.

Vibeke Skofterud er kommet med på kvinnelaget igjen.

- Vi skal gjøre det vi kan for å snu dette til VM på hjemmebane. Odd-Bjørn Hjelmeset er ikke lenger med på landslaget, men har alle muligheter til å kvalifisere seg til internasjonale renn i likhet med andre løpere som ikke er på lag i VM-sesongen, sier herretrener Morten Aa Djupvik.

(NTB)