Skinstad tror Northug skriver under avtalen veldig snart

Benekter konflikt.

SNARLIG LØSNING: Skiforbundet ved Åge Skinstad tror de og Petter Northug snart er i mål med den omdiskuterte representasjonsavtalen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SNARLIG LØSNING: Skiforbundet ved Åge Skinstad tror de og Petter Northug snart er i mål med den omdiskuterte representasjonsavtalen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): - Vi har svært gode samtaler med Petter Northug og apparatet i laget hans, Nye Høyder. Jeg regner med at dette er løst i løpet av ganske kort tid, sier langrennssjef Åge Skinstad til Dagbladet.

Det som skal løses er å finne en avtaletekst som regulerer Northugs rettigheter og plikter den tiden han representerer landslaget, og ikke privatlaget han satser på denne vinteren.

Den avtalen ble det signalisert at skulle underskrives for lenge siden. Arkene ligger fortsatt der usignert.

I deler av media har det vært spekulert om krasse konflikter, og at Petter i verste fall ville trekke seg fra OL-deltagelse om det ikke ble oppnådd enighet.

Ferdig innen kort tid - Vi har ingen konflikter. Vi snakker om detaljer, og vi har foretrukket å bruke tid på å gjøre ting ordentlig og få på plass en god avtaletekst, sier Skinstad til Dagbladet.

- Og vi er snart i mål med det, legger han til.

- Hva diskuterer dere?

- Det får vi ta når vi er ferdige og avtalen er signert.

- Og det blir den?

- Jeg tror vi er ferdige med dette innen kort tid og får avtalen på plass.

- Handler det blant annet om hvilke sponsorer Petter kan profilere?

- Det er ingen tvil om at når du er på landslaget, så er du det, og må rette seg etter det. Det gjelder for langrenn som alle andre idretter jeg vet om. Men detaljene får vi som sagt komme tilbake til når alt er på plass.

Helseuro Northug har i sommer og høst mistet mye trening grunnet en virussykdom. I tillegg har han altså foreløpig ikke signert noen representasjonsavtale med Norges Skiforbund. I går antydet Northug at han kunne komme til å droppe hele OL-deltagelsen.

Skinstad føler seg ganske rolig på at avtalen snart er på plass og at Northug vil representere Norge også denne vinteren.

Han har litt mer uro over Petters helse.

- Det er klart han har mistet mye trening. Men det er fortsatt 100 dager til OL, og to måneders full trening er etter mitt syn det han trenger. Så foreløpig er jeg ikke bemkymret over OL-deltagelsen hans, sier Åge Skinstad til Dagbladet.