Liverpool slo Porto

Skinte da Liverpool festet grepet om semifinalen

Liverpool slapp med VAR-skrekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Porto 2-0 (2-0)

På seks møter i Europa hadde Liverpool aldri tapt mot Porto. Det gjorde de ikke i kveld heller.

Naby Keita satte inn 1-0 allerede etter fem minutter, og før pause doblet Roberto Firmino hjemmelagets ledelse. Det ble også sluttresultatet i en kamp Liverpool stort sett dominerte. Jordan Henderson mener det er et godt resultat å ta med seg til returoppgjøret i Portugal.

- Det er det, og vi holdt nullen. Vi scoret to gode mål og vi kan bygge på det, sa han til BT Sports. Liverpool ble tidvis utfordret av Porto, og engelskmannen hadde noen lovord om motstanderen.

- De er et godt lag med gode spillere. De er farlige når de kommer fremover, og hadde et par halvsjanser. Jeg synes vi skal være fornøyd med 2-0.

Dermed har Liverpool allerede en fot i semifinalen av årets Champions League. Samtidig passerte Jürgen Klopp en milepæl da han vant sin 400. kamp som manager. 110 av de har kommet i Liverpool

Pangstart

MÅL: Roberto Firmino jubler for scoring. Foto: NTB scanpix
MÅL: Roberto Firmino jubler for scoring. Foto: NTB scanpix Vis mer

Porto fikk en farlig mulighet helt i starten av kampen, men så festet Liverpool grepet.

Kun fem minutter var passert da Anfield eksploderte i jubel for første gang. Roberto Firmino spinte rundt og fant Naby Keita i feltet, og med litt hjelp havnet midtbanespillerens skudd i nettet.

Skuddet gikk via en Porto-spiller og Iker Casillas var utspilt. En drømmestart for hjemmelaget.

Firmino i sentrum

De to lagene møttes i åttedelsfinalen av fjorårets turnering, og Liverpool fikk en enkel jobb med å ta seg videre med 5-0 sammenlagt. Engelskmennene tok seg hele veien til finalen, hvor Real Madrid ble for sterke.

Også denne gangen framsto Porto et par hakk for svake. Liverpool fortsatte å overkjøre gjestene fra Portugal, og spesielt Mohamed Salah var et aktivum. Kun tilfeldighetene sto i veien for at stjernespilleren økte hjemmelagets ledelse.

De måtte imidlertid ikke vente lenge før scoring nummer to kom. Jordan Henderson spilte Trent Alexander-Arnold gjennom på nydelig vis, og backen trillet ballen sideveis inn til Firmino. Fra kort hold hadde han ingen problemer med å trille inn Liverpools andre. Et nydelig angrep.

- Det Liverpool serverer her er kunst. Henderson gjør det magiske med timingen på pasningen. Et forsvar i fullstendig balanse blir spilt ut og latterliggjort, uttalte TV2s Brede Hangeland i kanalens sending.

Siden starten av forrige sesong er det bare Cristiano Ronaldo som har vært involvert i flere scoringer enn Firmino i Champions League.

- VAR er ikke problemet

Porto var ikke helt fraværende i første omgang, men kom etter hvert til flere gode muligheter.

Først banket Moussa Marega, som stadig utfordret Liverpools forsvar, til, men en glimrende beinparade fra Alisson Becker holdt buret rent.

- Han er en sterk kar og er tøff å spille mot. Jeg synes at alle spissene jeg møter for tiden er gode, men jeg nyter disse kampene, uttalte Virgil van Dijk etter kampen.

Like etter på tabbet keeperen seg litt ut da han bokset ballen i Alexander-Arnolds arm. Porto-spillerne ropte på straffe, men etter en konsultering med VAR, valgte dommeren å la det gå.

- VAR er ikke problemet, det er det handsregelen som er og den burde ryddes opp i. Vi så i VM i fjor at VAR fungerer i majoriteten av tiden, mener BBCs ekspert, Danny Mills.

Offside - eller?

Andre omgang startet med en pang da Sadio Manés volley endte i målet. Assistentdommeren var imidlertid raskt oppe med flagget, og scoringen ble ikke godkjent.

Reprisene viste at angriperens ene bein muligens var i offside, men selv etter flere repriser var det nærmest umulig å slå fast det ene eller det andre.

- Jeg er ikke overbevist av den avgjørelsen. Mané var ikke i offside, mener jeg, sa Mills.

Midtveis i omgangen ble VAR brukt igjen, denne gangen for å sjekke en handssituasjon i feltet med Dejan Lovren. Der ble det nok en gang konkludert med at ingenting galt var blitt gjort.

Årets oppgjør mellom Liverpool og Porto ble langt mer jevnspilt enn fjorårets, men med 2-0 på hjemmebane har engelskmennene festet et solid grep om avansementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer