Skip ohoi - ringen klar!

Helt til han plutselig begynte å kle av seg, så Peter Simko ut som en full sjømann som prøvde å bomme en billett eller to til kveldens proffstevne.

Ute av terylensbuksene og T-skjorta med mage var det 113 kilo som tok Pål Arne Fagernes i handa.

- Hvordan det var å se sin første motstander?, jeg vet ikke, sier Pål Arne Fagernes til Dagbladet. - Og ikke spiller det noen rolle heller. For hva boksere pleier å gjøre på slike innveiinger, det driter jeg i. Jeg kjører mitt eget løp.

Dermed satt ikke spydkasteren Pål Arne Fagernes øynene i boksevraket fra Slovakia. Sannsynligvis var det ikke nødvendig heller. For Peter Simko - som har tapt 20 av sine 21 fighter som lavtlønnet nomade på verdens hardeste arbeidsvei - så ikke ut til å kunne skremmes.

Han var bare myk.

Like myk som magen.

Satser alt på psyken

- Vi vet hvem Pål Arne Fagernes er, sier Simkos trener. - Vi har sett ham kaste spyd og vi har gjort dette før - bokset. Så sånn sett er Peter godt forberedt.

Himmel og hav!

- Hvorfor prøve å psyke ham ut dagen før? spør Pål Arne Fagernes. - Det skal jeg gjøre i ringen, det. For sjøl om jeg er både nervøs og spent, så vet jeg at psyken min virker best under press.

Og:

- Jeg håper det slår inn denne gangen også.

Simko står stille

Pål Arne Fagernes har konkurrert hele sitt liv. Den biten er han fortrolig med. Men usikkerhetsmomentet nå er det som skaper smerte. Og en motstander som kan risikere å slå tilbake.

- Jeg er blitt vant til å sparre, så det er ikke helt nytt, sier han. - Og jeg er jo trygg på at jeg slår hardt. Men om jeg får det ut, gjenstår å se - sjøltillit i denne bransjen er noe du bygger opp. Og skulle det gå galt, så nekter jeg å gi meg.

Jeg slutter ikke med boksing før jeg har fått vist hva jeg kan.

Sannsynligheten er stor for at Pål Arne Fagernes får vist noe av det i kveld. Det vil si slagstyrken. For etter de få informasjonene vi har klart å hente inn om slovaken Peter Simko, så er han ikke typen som jager rundt i ringen.

For å være helt ærlig, står han stort sett dønn stille og bare venter på å bli slått i golvet.

- Jeg aner ikke hvordan han bokser, sier Fagernes. - Jeg hadde aldri sett fyren før vi møttes her. Men det hadde kanskje vært greit å ha sett en video. Det eneste jeg vet, er at han har tapt 20 av de 40 kampene han har bokset.

Men det var fredag kveld - 40 kamper altså. I går kom den til nå offisielle lista som viser 20 tap på 21 forsøk. Så sjøl om han så edru og fin ut da han landet i går ettermiddag, stiller Peter Simko i den kategorien pugilister norske bokseentusiaster har sett noen dusin av før:

Fulle sjøfolk.

SPORT PÅ TV

Knockout live

I kveld TV1000

kl. 20.00- 24.00

BOKSEVRAKET: Slapp av, Pål Arne, det er motstanderen din som er løs i magen.Tsjekkeren Peter Simko skremte ikke akkurat under innveiing i går kveld.