Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiparet som blir gull verdt i VM

Ole Einar Bjørndalen (30) er kanskje ikke prototypen på en myk mann, men på nye mykere ski i går fant han paret som kan bli gull verdt i VM i mars.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): -  Kanskje blir det dette paret jeg går med i VM. De fungerte iallfall perfekt på løs snø, og det vil det bli nok av VM i mars, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet etter andreplassen på normaldistansen i Holmenkollen i går.

Han hadde beste langrennstid - sju sekunder foran Frode Andresen - men med to minutters tillegg for to bom klarte han ikke å hamle opp med suverene Sven Fischer. Tyskeren plaffet ned samtlige 20 blinker, og vant sin åttende seier i favorittanlegget.

Mer feeling

Bjørndalens nye skimerke har gode ski på kaldt og hardt føre, men har - iallfall inntil i går - hatt mest å hente på bløtt og vått føre, akkurat som i Holmenkollen i går. Men takket være innspill fra Bjørndalen vartet skifabrikanten i går opp med et flunkende nytt par som skiskytteren omtaler som «vanvittig bra».

De nye skiene er mykere i toppen, og sørger for at Bjørndalen får bedre kontakt med underlaget og flyter bedre på det vanskelige underlaget.

-  Med disse skiene kan jeg gå fortere i motbakker på bløtt føre, og jeg får mer feeling med underlaget. Jeg er litt overraska over hvor bra de funka, sier Bjørndalen.

To døgn

Skiene er spesiallaget etter Bjørndalens ønsker og behov.

-  Jeg kan ikke lage ski, men jeg vet hvordan jeg vil ha dem. I forgårs kom jeg med forespørselen og så fikk de ski ferdig allerede til dette løpet. Bindingene ble skrudd på klokka 08.00, og etter en kjapp test bestemte jeg meg for å bruke skiene i rennet, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

To døgn tok det altså fra Ole Einar ba om en justering til den var klar. Racingsjef Per Wiik i Madshus berømmer Bjørndalens bidrag til utvikling av nye ski.

-  Ole Einar og hans sjefsmører Svein Ivar Moen har etterspurt bedre ski til dette føret. Og vurdert ut fra dette løpet har vi kommet opp med det. Ski til bløtt føre er det området vi er kommet kortest i på utviklingsfronten, og derfor er føret i Kollen nå perfekt for oss, sier Wiik til Dagbladet.

Med én bom mindre ville Bjørndalen sikret seg sesongens andre seier. Et dårlig ladegrep på tredje skyting var nok til en bom for mye.

-  18 treff er likevel bra, så det er bare å gratulere Sven Fischer. Han var bedre enn meg i dag, sier Bjørndalen.

TIL TOPPS: Sven Fischer fra Tyskland.
FORNØYD: Ole Einar Bjørndalen måtte nøye seg med andreplass i Holmenkollen, nesten 50 sekunder bak tyske Sven Fischer. Men skiparet sitt satte han pris på. - De fungerte iallfall perfekt på løs snø, og det vil det bli nok av VM i mars, sier Ole Einar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media