Skipper i storm

Uvennskap, krangel og agressiv oppførsel er i ferd med å gjøre million-satsingen på Whitbread-seilasen til en kjempefiasko. Nå har mannskapet fått krisehjelp av den kjente idrettspsykologen Frank Bech.

To ganger har Beck reist til Amerika for å hjelpe mannskapet å redde lagmoralen. Prosjektleder Harald Hjort bekrefter interne problemer, men hevder at det er ryddet opp i situasjonen. Neste seiler-etappe starter førstkommende søndag.

Pen fasade

Champagne, vaiende norske flagg, blå blasere og velsmurt sponsormaskineri danner den synlige forsiden av tidenes største enkeltestående norske sponsorprosjekt - jordarundtseilasen med Innovation Kværner II. Kværner, Wilhelmsen Lines, Telenor Mobil, Mills, TV2 og flere andre firma la tilsammen over 60 millioner kroner på bordet for å gjøre «Innovation Kværner II» til en stormende suksess. Bak fasaden har prosjektet vært en fiasko.

Skipper Knut Frostad har allerede gitt to av mannskapet sparken fra Kværners flaggskip. Uhell, uflaks, harde beskyldninger, krangling og sportslig fiasko har ført til at drømmeprosjektet «Innovation Kværner II» har blitt et mareritt.

- Seilerne ombord bygger opp mye aggresjon som ikke får utløp. Det sier seg selv at dette må ut for ikke å ødelegge stemningen og samarbeidet. Derfor fikk vi hjelp av Frank Bech, sier pressetalskvinne Sissel Tove Aasberg i Kværner Innovation Whitbread Team til Dagbladet.

Kanonstart

Det startet med en oppsiktsvekkende 2.plass på Whitbread-seilasens førsteetappe til Cape Town for Innovation II. Men det er flere måneder og mange tusen sjømil siden.

Etterpå har det gått stort sett rett vest for nordmennene.

Frostad skulle bruke seilasen gjennom Sørishavet og rundingen av Kapp Horn som bevis for at sponsorenes storsatsing ikke var feil. Det endte med seilasens hittil største fiasko - en 7.plass.

Dermed brast demningen og beskyldingene kom til overflaten. Mannskapet måtte innkalles til krisemøte og medarbeidersamtaler.

Gløden tilbake

Båtens bakkemannskap hevder at krise-hjelpen har effekt: - Teamet har fått tilbake den positive gløden. Nye seilere ombord har også hjulpet til. Frank Bech har reist fra Fort Lauderdale før neste etappe starter søndag. Dette gjorde han i forvissning om at Knut Frostad har klart jobben med å snu stemningen ombord. Nå er målet å vise at 2.plassen på førsteetappe ikke var noen tilfeldighet, sier prosjektleder Harald Hjort til Dagbladet.

OPPRØRSSTEMNING:</B> Krisehjelp fra idrettspsykolog Franck Beck har vært nødvendig for å rydde opp i problemene om bord på «Innovation Kværner II».