Skipresidenten:
- Kollensøndagen er urokkelig

Erik Røste sier søndagshopprennet i Holmenkollen aldri var i fare. – Vi var aldri i tvil om at Kollensøndagen skulle videreføres, sier skipresidenten.

KLAR: Erik Røste drar opp glidelåsen på jakka under et verdenscuprenn i Holmenkollen.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KLAR: Erik Røste drar opp glidelåsen på jakka under et verdenscuprenn i Holmenkollen.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ski-Norge var på kokepunktet da et ønske fra utlandet om redusert reisebelastning under Raw Air kom på bordet. En løsning med start i Trondheim under den norske hoppturneringen, ville tvunget det tradisjonelle søndagsrennet i Kollen til torsdag kveld.

- Jeg har aldri opplevd at det har vært en reell problemstilling. I Norges Skiforbund er det ingen tvil om at Holmenkollsøndagen er bautaen i det vi holder på med på arrangementssiden. Den står sterkt og det har aldri vært tvil om at den skulle videreføres, bemerker skipresident Erik Røste.

Dermed er ideen om å flytte det tradisjonsrike hopprennet i legendariske Holmenkollen lagt død en gang for alle.

- Kollensøndagen er urokkelig, påpeker Røste overfor NTB.

– Jeg fikk med meg diskusjonen som oppsto rundt reiseopplegget i Raw Air, en turnering som jeg synes ble veldig bra allerede i første år. Fra min side har det imidlertid aldri vært noen usikkerhet om at vi skal videre Kollensøndagen slik alle kjenner den, sier skipresidenten.

Ingen har flere tilskuere

Han lover å jobbe knallhardt for å øke antall tilskuere som får med seg det spesielle hopprennet. En oppgave blir å få alle som ser jentenes tremil i forkant over i hoppanlegget. Nå går for mange av dem hjem etter en halv Kollen-søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer