Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM Lahti:

Skipresidenten: - Nå er vi ferdig med fortida

Erik Røste er mektig imponert over det finske VM-vertskapet i Lahti. - Jeg tror dette endelig kan være punktumet for det som skjedde (i 2001), sier skipresidenten.

GODT VM: Skipresident Erik Røste er imponert over årets verdensmesterskap.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GODT VM: Skipresident Erik Røste er imponert over årets verdensmesterskap. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Han har fulgt verdensmesterskapet på ski på tett hold. Årets VM står i sterk kontrast til dopingskandalene for 16 år siden – da en sjokkert skiverden fikk se hvor gjennomsyret finsk skiidrett var av doping.

- Jeg tror dette endelig kan være punktumet for det som skjedde. Det har vært et fantastisk mesterskap. Det har vært god stemning og veldig gjestfritt å være her. Finnene er vennlige, og vi har samarbeidet godt med dem i mange år, sier Røste.

Roser nordisk samarbeid

Skipresidenten gledet seg spesielt over Iivo Niskanens gull på herrenes 15 kilometer klassisk. Det gullet betydde mye for finsk skisport, og utløste enorm jubel i den finske skimetropolen Lahti.

- Den gullmedaljen de endelig fikk, da følte jeg at vi endelig kunne si at vi er ferdig med fortida og kan se framover. Jeg ønsker finsk skisport all mulig lykke til, sier Røste til NTB.

- Vi har et godt samarbeid, både Sverige, Finland og Norge. Vi skal møtes allerede i april. Jeg er sikker på at det er mye vi kan gjøre sammen innen nordisk skisport. Der har vi et felles ansvar for å opprettholde interessen og utvikle produktet. Vi har også et ønske om å få med flest mulig konkurrenter, sier Røste.

Starten på noe flott

Han gleder seg stort over at finnene igjen virkelig har begynt å markere seg i skisporten.

- Det er viktig at finsk skisport markerer seg i langrenn. Det er en del av nerven du trenger i idretten. Du må ha gode sportslige konkurrenter, men også ha et godt samarbeid. Dette tror jeg blir starten på noe veldig flott i Finland, spesielt i langrenn. De er også litt på tur tilbake i hopp. Det kommer noen der også, sier Røste.

Finnene sikret seg ett gul, ett sølv og tre bronsemedaljer på hjemmebane. VM-vertskapet kunne ikke true Norge, som for tiende gang på rad ble beste nasjon, men var med å holde de norske løperne utenfor pallen på den avsluttende femmila da Matti Heikkinen sikret finsk bronse.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media