<strong>VARSLER GJENNOMGANG:</strong> Skipresident Erik Røste. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VARSLER GJENNOMGANG: Skipresident Erik Røste. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Skipresidenten ber om full gjennomgang av norsk medisinbruk

Skipresident Erik Røste og langrennskomiteens leder, Torbjørn Skogstad ønsker en gjennomgang av det norske skilandslagets medisinbruk, og langrennskomiteen har fått i oppdrag å organisere dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bakgrunnen er det siste døgnets påstander og saker i media om medisinbruken til norske langrennsutøvere.

Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding fredag. Det er langrennskomiteen som får ansvar for å organisere dette.

- Jeg legger til grunn at ingen friske utøvere får medisiner, og har ingen grunn til å tro at det ikke er slik. Men når det er fremsatt påstander om dette, er det behov for at spørsmålet avklares åpent og tydelig, sier Røste.

- Som øverste tillitsvalgte er det mitt ansvar å bringe klarhet i situasjoner der omdømmet til forbundet utfordres. Det registrerer jeg er tilfellet i denne saken, fortsetter skipresidenten.

Slik som denne saken utviklet seg i går, ble langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad og skipresident Erik Røste enige om at det når er viktig med en grundig gjennomgang.

Røste understreker at han ikke har opplysninger eller grunn til å tro at friske skiløpere har fått medisiner, men mener det er behov for å bringe klarhet i dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer