Skipresidenten forventer beklagelse fra NRK

Går i strupen på kringkastingssjefen etter dopingdokumentar.

RYSTET: Skipresident Erik Røste leste opp fra en tre sider lang pressemelding på Lillehammer i ettermiddag. Han mener NRK bør ha en flau smak i munnen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND / DAGBLADET
RYSTET: Skipresident Erik Røste leste opp fra en tre sider lang pressemelding på Lillehammer i ettermiddag. Han mener NRK bør ha en flau smak i munnen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Skipresident Erik Røste er rystet over NRK og kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas. Det går fram av en pressemelding som er sendt ut søndag ettermiddag.

I går viste NRK 2 den omstridte finske dokumentaren «Når heltene lyver». Der står en anonym kilde fram og forteller at doping var like vanlig i norsk langrenn som finsk på 90-tallet. Kilden skal ha vært tett på det norske laget, men navnet er ikke kjent.

- Vi reagerer kraftig når NRK på en useriøs og overfladisk måte setter spørsmålstegn ved vår troverdighet, raser Røste.

- Norges Skiforbund lever av sitt omdømme. Vi lever av at vi har tillit blant det norske folk. Det er derfor svært alvorlig for oss når våre aller beste blir beskyldt for systematisk dopingbruk.

Han er skuffet over statskanalen. Kringkastingssjef Bjerkaas sier selv at han vet hvem kilden er, og at han går god for denne.

- Vi er skuffet og overrasket over at en av Norges mektigste mediemenn, kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas, utøver så dårlig dømmekraft som han har gjort i dette tilfelle. For det synes som om det faktisk er Bjerkaas selv som har tatt de viktigste avgjørelsene i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer