- Skipresidenten har panikk

Team Xtra reagerer på truslene.

HARDE BUD: Petter Northug har fått vite hva som skjer med løpere som velger privatlag framfor landslag. Ifølge skipresident Sverre Seeberg (foran) mister de lisensen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
HARDE BUD: Petter Northug har fått vite hva som skjer med løpere som velger privatlag framfor landslag. Ifølge skipresident Sverre Seeberg (foran) mister de lisensen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag går skipresident Sverre Seeberg kraftig ut mot løpere som akter å melde overgang til private skilag, når de samtidig har tilbud om å gå for langrennslandslaget.

- Hvis Skiforbundet vil ha deg med på landslaget og du sier nei, la oss si at du for eksempel er den beste, vil det bli sånn at Skiforbundet med hjemmel i rennreglementet kan ta startlisensen din, sier Seeberg til VG på generalt grunnlag - uten å nevne navn.

Det er lett å tolke uttalelsen som en trussel om at Petter Northug ikke får gå verken VM, OL eller verdenscup, hvis han bryter ut.Panisk reaksjon Team Xtra er et norsk privatlag, som tidligere har vært i kontakt med Northug om en mulig satsing sammen. Nils Marius Otterstad er sportssjef på laget, i tillegg ordnet han Northugs omstridte sponsoravtale med Red Bull.

Han tror skipresident Seeberg har gått seg vill, og at utspillet skyldes redsel for å miste toppløpere.

- Jeg tror det er en panisk reaksjon, han kan ikke ha tenkt seg om. Skiforbundet sier jo samtidig at de beste løperne skal representere Norge internasjonalt, om du går for Strindheim eller landslaget skal ikke ha noe å si, sier Otterstad til Dagbladet.Team Xtra-sjefen er overbevist om at presidenten ikke har hele skiforbundet i ryggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer