Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skipresidenten har panikk

Team Xtra reagerer på truslene.

HARDE BUD: Petter Northug har fått vite hva som skjer med løpere som velger privatlag framfor landslag. Ifølge skipresident Sverre Seeberg (foran) mister de lisensen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
HARDE BUD: Petter Northug har fått vite hva som skjer med løpere som velger privatlag framfor landslag. Ifølge skipresident Sverre Seeberg (foran) mister de lisensen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet): I dag går skipresident Sverre Seeberg kraftig ut mot løpere som akter å melde overgang til private skilag, når de samtidig har tilbud om å gå for langrennslandslaget.

- Hvis Skiforbundet vil ha deg med på landslaget og du sier nei, la oss si at du for eksempel er den beste, vil det bli sånn at Skiforbundet med hjemmel i rennreglementet kan ta startlisensen din, sier Seeberg til VG på generalt grunnlag - uten å nevne navn.

Det er lett å tolke uttalelsen som en trussel om at Petter Northug ikke får gå verken VM, OL eller verdenscup, hvis han bryter ut.

Panisk reaksjon
Team Xtra er et norsk privatlag, som tidligere har vært i kontakt med Northug om en mulig satsing sammen. Nils Marius Otterstad er sportssjef på laget, i tillegg ordnet han Northugs omstridte sponsoravtale med Red Bull.

Han tror skipresident Seeberg har gått seg vill, og at utspillet skyldes redsel for å miste toppløpere.

- Jeg tror det er en panisk reaksjon, han kan ikke ha tenkt seg om. Skiforbundet sier jo samtidig at de beste løperne skal representere Norge internasjonalt, om du går for Strindheim eller landslaget skal ikke ha noe å si, sier Otterstad til Dagbladet.

Team Xtra-sjefen er overbevist om at presidenten ikke har hele skiforbundet i ryggen.

- Vi skjønner ikke hvorfor Seeberg kommer med en slik uttalelse nå. Det er i alles interesse at de beste norske løperne stiller. Man skal ikke ekskludere løpere, men inkludere.

Maktmisbruk
Otterstad mener Seeberg demonstrerer makt med med advarselen til løpere på privatlag.

- Det blir maktmisbruk dersom truslene utføres i virkeligheten. Jeg tror ikke skiforbundet gjør dette, heller ikke Seeberg. Jeg vil tro at dette er en handling i panikk fra skipresidenten, sier Team Xtra-sjefen.

Han understreker at ingen løpere på Team Xtra blir rammet, fordi Jens Arne Svartedal sa ja til den private satsingen før han fikk et tilbud fra landslaget i fjor.

Team Xtra er ifølge Otterstad ikke involvert i det mulige privatlaget, som ifølge ryktene, vil ha både Northug og v-cupmester Dario Cologna.

- Nå har vi en bredere dialog med skiforbundet, og det er har vært en postitiv erfaring for oss.

Virker mot sin mening
Team Xtra er ikke de eneste som reagerer, til Nettavisen sier sprintlandslagets Øystein Pettersen at lisenstrusselen er noe av det dummeste han har hørt.

STUSSER OVER SEEBERG: Nils Marius Otterstad (t.h), sportssjef i Team Xtra, forstår ikke hvorfor skipresidenten kommer med utspillet. Foto: ARNT E. FOLVIK


Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
STUSSER OVER SEEBERG: Nils Marius Otterstad (t.h), sportssjef i Team Xtra, forstår ikke hvorfor skipresidenten kommer med utspillet. Foto: ARNT E. FOLVIK Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

- Personlig synes jeg skipresidenten skal konsentrere seg om å gjøre landslagstilbudet så bra som mulig, og ikke bruke energi på å slenge trusler som garantert vil virke mot sin mening, sier Pettersen til Nettavisen.

TAR LISENSEN: Sverre Seeberg, skipresident, blir kritisert for utspillet.

Foto:ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
TAR LISENSEN: Sverre Seeberg, skipresident, blir kritisert for utspillet. Foto:ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media