REAGERER: Mandag ble det avdekket gjennom en omfattende rapport at Russland drev et statlig styrt dopingprogram da landet i 2014 var vertskap for vinter-OL i Sotsji. Avsløringene har skapt sterke reaksjoner verden over.
 Skipresident&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Erik Røste er blant dem.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</span>
REAGERER: Mandag ble det avdekket gjennom en omfattende rapport at Russland drev et statlig styrt dopingprogram da landet i 2014 var vertskap for vinter-OL i Sotsji. Avsløringene har skapt sterke reaksjoner verden over. Skipresident Erik Røste er blant dem. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Skipresidenten om dopingsjokket: -  Føltes surrealistisk og noe man kun ser på film

Erik Røste forstår han ropene om å utestenge Russland fra Rio-OL.

Selv om skipresident Erik Røste er imot kollektiv straff i idretten, forstår han ropene om å utestenge Russland fra Rio-OL.

- Det sitter langt inne for meg å utestenge et helt land, men i dette tilfelle er det kanskje et riktig virkemiddel. Jeg er usikker, sier Røste til NTB.

Mandag ble det avdekket gjennom en omfattende rapport at Russland drev et statlig styrt dopingprogram da landet i 2014 var vertskap for vinter-OL i Sotsji. Avsløringene har skapt sterke reaksjoner verden over.

Verdens antidopingbyrå (WADA) oppfordrer Den internasjonale olympiske komité (IOC) til å nekte hele den russiske delegasjonen fra å delta i Rio-OL.

- Det er en alvorlighetsgrad som mangler sidestykke. Her er doping blitt satt i system på en måte jeg tror vi aldri har opplevd før. Det er nesten så du tror det ikke kan ha skjedd, mener Røste.

- Da ryktene begynte å gå, følte jeg det hele var surrealistisk og noe man kun ser på film. Rapporten viser derimot noe annet. Du blir trist og oppgitt.

Under Sotsji-lekene havnet Norge blant annet bak Russland på herrestafetten i langrenn og i lagsprinten for menn. Ved begge anledninger tok russerne sølv, mens de norske endte på fjerdeplass.

På femmila ble det en helrussisk seierspall. Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire. Tiden vil vise hva som skjer med disse resultatene.

- Vi får avvente og se dokumentasjon for hver enkelt utøver, sier Røste til NTB.

(NTB)