Ole Thonstad (68) er død

Skiprofil død - minnes i NM

Petter og Tomas Northug er i sorg etter at Strindheim-profilen Ole Thonstad døde på skitur i går. - Takk for alt du har betydd for meg opp gjennom hele karrieren, skriver Petter Northug.

JOBBET MED NORTHUG: Ole Thonstad på sammen med Petter Northug under en samling i Val Senales i 2014. Foto: Bjørn Langsem
JOBBET MED NORTHUG: Ole Thonstad på sammen med Petter Northug under en samling i Val Senales i 2014. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi fikk en veldig trist melding i går kveld. En bauta i Strindheim, Ole Thonstad døde på skitur i går. Skifamilien er ikke større enn at vi alle er berørt av dette og spesielt alle de som er her fra Strindheim, skriver Arne Otto Vedvik, leder organisasjonskomiteen til NM i Granåsen i en uttalelse.

Familien er informert om pressemeldingen, og forteller at de ønsker fred.

I sorg

Utøvere fra Strindheim vil gå med sørgebånd under søndagens skiathlon, og det ble avholdt en minnemarkering i Granåsen før dagens to NM-renn.

Der hyllet Tomas Northug den avdøde ildsjelen. Northug sleit med å snakke, men kom med noen velvalgte og respektfulle ord:

I SORG: Tomas Northug. Foto: NTB
I SORG: Tomas Northug. Foto: NTB Vis mer

- Du var en stor ressurs for skiklubben Strindheim og Sør-Trøndelag Skikrets. Du viste respekt for alle - uansett posisjon. Våre tanker går til familien. Vi takker deg for alt du gjorde, sa Tomas Northug over anlegget i Granåsen.

Hedres av Petter Northug

Ole Thonstad har vært en viktig del av lokalmiljøet i Strindheim. Han har blant annet sittet i styret i klubben i en årrekke og har hatt en viktig rolle i den sportslige satsingen til klubbens seniorer.

Han har også vært tett på en rekke langrennsprofiler – blant dem Petter Northug. Thonstad var inne som sportslige leder for «Team Northug» etter at Petter Northug valgte å bryte med landslaget.

I SORG: Petter Northug hedrer avdøde Ole Thonstad og er tydelig på hvor mye han har betydd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I SORG: Petter Northug hedrer avdøde Ole Thonstad og er tydelig på hvor mye han har betydd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Petter Northug har ikke besvart Dagbladets henvendelse, men hedrer Thonstad slik i et innlegg på Instagram:

- Himmelen har fått ei ny stjerne. Resten av NM går vi for deg. Vår alles kjære Ola, skriver Northug og følger opp i et innlegg på Facebook:

- Takk for alt du har betydd for meg opp gjennom hele karrieren. Ole Thonstad (68) var sportslige leder i Strindheim og en del av det sportslige apparatet mitt i Team Northug. I går døde han under skitur. Mine tanker går til familien til Ole, skriver Petter Northug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer