Skiprofil døde

Omkom i bilulykke i natt.

BRONSE: Nikolaj Tsjebotko (til høyre) poserer med Aleksej Poltoranin etter VM-bronsen på lagprinten i Val di Fiemme i 2013. Nå er han død. Foto: NTB
BRONSE: Nikolaj Tsjebotko (til høyre) poserer med Aleksej Poltoranin etter VM-bronsen på lagprinten i Val di Fiemme i 2013. Nå er han død. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Venner, vi er rammet av et forferdelig tap.»

Det skriver langrennslandslaget til Kasakhstan på Instagram. I natt omkom skiløperen Nikolaj Tsjebotko (38) i en trafikkulykke.

DØD: Langrennslandslaget til Kasakhstan har lagt ut dette bildet på Instagram.
DØD: Langrennslandslaget til Kasakhstan har lagt ut dette bildet på Instagram. Vis mer

Han har vært med i verdenscupen siden 2001 og har 188 starter. Høydepunktet er VM-bronsen på lagsprinten i Val di Fiemme i 2013.

Han var fortsatt aktiv langrennsløper og konkurrerte for siste gang for en måned siden.

- Jeg fikk akkurat beskjeden fra skiforbundet i Kasakhstan. Det er veldig tragisk, skriver den tidligere OL-vinneren Vladimir Smirnov i en SMS til Expressen.

GA ALT: Nikolaj Tsjebotko stuper i mål foran Eirik Brandsdal på lagsprinten i Quebec i 2012. Foto: NTB
GA ALT: Nikolaj Tsjebotko stuper i mål foran Eirik Brandsdal på lagsprinten i Quebec i 2012. Foto: NTB Vis mer

Tsjebotko etterlater seg kone og to barn.

- På vegne av hele idrettsfelleskapet uttrykker vi vår dypeste medfølese til Nikolajs familie og venner. Vi sørger med dere, skriver langrennslandslaget på Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer