SATSER PÅ NM FOR OL-BILLETT: Frode Andresen tror seier eller 2. plass i NM er nok til å få gå langrenn i Vancouver. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SATSER PÅ NM FOR OL-BILLETT: Frode Andresen tror seier eller 2. plass i NM er nok til å få gå langrenn i Vancouver. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Skisjefen gir Andresens OL-håp en knekk

Ikke sikkert NM-gull er nok.

||| (Dagbladet): Frode Andresen ble vraket til OL som skiskytter. I dag fikk han heller ikke plass i det andre langrennsuttaket.

36-åringen sa til Dagbladet onsdag at han hadde analysert seg fram til at han må vinne eller ta en andreplass i NM
denne uka for å kapre en OL-billett.

Ikke amerikansk uttak i NM Sportssjef Åge Skinstad antyder at Andresen kan glemme Vancouver som langrennsløper, selv om han gjør det bra i Stokke-NM.

- Jeg tror nok ikke at det er bra nok å å bli nummer to, for å si det sånn, sier Skinstad til Dagbladet.

Sportssjefen understreker at det ikke er automatikk i at vinneren på 15 km fristil torsdag ettermiddag blir OL-klar.

- Det er ikke noe amerikansk uttak, sier Skinstad.

Skinstad forklarer at fristilsløpet i OL går på 15 km, mens Andresen er best på 50 og 30 km.

- Da Frode gikk v-cup på 15 km var han ikke blant de ti beste. Han er en særdeles god femmilsløper, så vi er veldig glade for at han satser på langrenn med tanke på VM i Holmenkollen, sier Skinstad.

Langt bak i løypa
Sportssjefen ramser opp en rekke løpere som ligger foran Andresen når det gjelder en OL-billett akkurat nå: Geir Ludvig Aasen Ouren, Tord Asle Gjerdalen og John Anders Gaustad.

Alle sammen er blitt nummer åtte eller bedre i v-cuprenn i fristil denne vinteren.

- Så er det noen som stiller foran i løypa, sier Skinstad.

LANGT BAK I LØYPA: Sportssjef Åge Skinstad stiller seg tvilende til at Frode Andresen kan komme til OL som langrennsløper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
LANGT BAK I LØYPA: Sportssjef Åge Skinstad stiller seg tvilende til at Frode Andresen kan komme til OL som langrennsløper. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Vi tok ut Frode på skjønn til 15 km på Beitostølen. Og der ble han nummer 14. Og så gikk han stafett dagen etter, og gjorde et ok løp for laget sitt, sier Skinstad.

Skiskytter Ronny Hafsås fikk en plass blant de OL-uttatte langrennsløperne i dag, men ikke bare fordi han vant på Beito.

- Ronny har hatt veldig gode tider på langrennsdelen i skiskyting, sier sportssjefen.