ØNSKET: Petter Northug får likevel være instruktør under skiskolen i Aure i august, til tross for sterke reaksjoner fra arrangøren tidligere i uka.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
ØNSKET: Petter Northug får likevel være instruktør under skiskolen i Aure i august, til tross for sterke reaksjoner fra arrangøren tidligere i uka. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Skiskole var skeptisk - men ønsker Northug likevel velkommen

- Vi har vært i tvil.

(Dagbladet): Petter Northug ønskes velkommen som instruktør til skiskolen under Toppidrettsveka i Aure senere i år. Dette til tross for sterke signaler fra arrangøren som antydet at Northug ville bli vraket tidligere i uka.

Nå har arrangøren tatt en endelig beslutning:

- Vi har tatt en grundig vurdering. Vi har vært i tvil. Noe av arrangementet er for barn og unge, men etter en gjennomgang med samarbeidspartnere, sponsorer og forskjellige idrettslag, fant vi ut at det er unison støtte for at Petter skal fortsette, sier arrangementssjef Håvard Sagli, til Dagbladet.

- Satser Det var Tidens Krav som tidligere denne uka meldte at arrangøren trolig ville vrake Northug etter fyllekjøringa i helga.

- Vi var veldig skeptiske etter denne hendelsen, men det er feil at vi sa opp noen kontrakt. Vi har nå tatt en ny runde og snakket både med foreldre og barn. Vi har snakket med managementet til Northug og kommet fram til at det er bred støtte for at han fortsetter som instruktør hos oss, sier Sagli.

- Hva var avgjørende for valget?

- Det var viktig for oss at Northug beklaget det han gjorde og at han var åpen om at han fortsatt er en seriøs idrettsutøver. Han uttrykker at han ønsker å satse hundre prosent framover og det var viktig for oss å få klarhet rundt, sier Sagli.

- Ikke forenlig Northug har også tidligere frontet sommerskiskolen på Nordmøre for unge talenter sammen med Therese Johaug og Heidi Weng.

- Å kjøre i fylla er ikke forenlig med de verdier vi har rundt vårt arrangement med sommerskiskole, sa Sagli i Norway Events til Tidens Krav tidligere i uka.

Skiskolen arrangeres i starten av august.

Northug beklaget selv ovenfor blant annet TV 2 mandag.

- Det er ingen tvil om at dette er noe jeg skulle vært foruten. Dumheten er gjort, og da må en tåle den hverdagen som møter en etterpå. Akkurat nå tenker jeg ikke på fengsel. Jeg skal ta straffa mi. Hvis det blir fengsel så må man gjøre det, sa Northug til TV 2.