ANONYM: En ikke navngitt utøver som skal ha avlagt en dopingprøve med spor av et forbudt stoff under et verdenscuprenn i forrige måned. Bildet er en illustrasjon. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa/NTB Scanpix
ANONYM: En ikke navngitt utøver som skal ha avlagt en dopingprøve med spor av et forbudt stoff under et verdenscuprenn i forrige måned. Bildet er en illustrasjon. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa/NTB ScanpixVis mer

Skiskytter avla dopingprøve

Det internasjonale skiskytterforbundet har suspendert en ikke navngitt utøver.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) suspenderte torsdag en ikke navngitt utøver som skal ha avlagt en dopingprøve med spor av et forbudt stoff under et verdenscuprenn i forrige måned.

IBU opplyser i en uttalelse at den aktuelle utøveren er suspendert med øyeblikkelig virkning.

Både utøveren, det aktuelle nasjonale forbundet og Verdens Antidopingbyrå (WADA) er informert om saken.

Det forbudte stoffet som er funnet i utøverens dopingprøve skal ha kommet inn på dopinglista så sent som 1. januar i år.

Det tyske nyhetsbyrået DPA hevder å kjenne til at det ikke skal dreie seg om en av de største stjernene i verdenscupsirkuset i skiskyting. Vedkommende skal heller ikke være tysk.

Foreløpig er det kun A-prøven som er analysert. Utøveren kan nå selv be om at B-prøven også sjekkes. Inntil det er gjort, anses saken ikke som en positiv dopingprøve, opplyser IBU.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram