Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter avla dopingprøve

Det internasjonale skiskytterforbundet har suspendert en ikke navngitt utøver.

ANONYM: En ikke navngitt utøver som skal ha avlagt en dopingprøve med spor av et forbudt stoff under et verdenscuprenn i forrige måned. Bildet er en illustrasjon. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa/NTB Scanpix
ANONYM: En ikke navngitt utøver som skal ha avlagt en dopingprøve med spor av et forbudt stoff under et verdenscuprenn i forrige måned. Bildet er en illustrasjon. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa/NTB Scanpix Vis mer

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) suspenderte torsdag en ikke navngitt utøver som skal ha avlagt en dopingprøve med spor av et forbudt stoff under et verdenscuprenn i forrige måned.

IBU opplyser i en uttalelse at den aktuelle utøveren er suspendert med øyeblikkelig virkning.

Både utøveren, det aktuelle nasjonale forbundet og Verdens Antidopingbyrå (WADA) er informert om saken.

Det forbudte stoffet som er funnet i utøverens dopingprøve skal ha kommet inn på dopinglista så sent som 1. januar i år.

Det tyske nyhetsbyrået DPA hevder å kjenne til at det ikke skal dreie seg om en av de største stjernene i verdenscupsirkuset i skiskyting. Vedkommende skal heller ikke være tysk.

Foreløpig er det kun A-prøven som er analysert. Utøveren kan nå selv be om at B-prøven også sjekkes. Inntil det er gjort, anses saken ikke som en positiv dopingprøve, opplyser IBU.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram