Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter Bjørndalen på pallen i langrenn

Ole Einar Bjørndalen tok 2. plassen bak svensken Per Elofsson i 10 km fri teknikk i verdenscupen i langrenn i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytter Bjørndalen var 6,7 sekunder bak Elofsson som vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Thomas Alsgaard tok den siste plassen på seierspallen, men var hele 29,4 sekunder bak Elofsson.

OL-langrenn?

Thomas Alsgaard ser gjerne at Ole Einar Bjørndalen går langrenn i OL.

- Han er hjertelig velkommen hos oss. Det hadde vært veldig moro om han gikk for oss i OL. Jeg vil at Norge skal stille med det beste vi har, sa Thomas Alsgaard etter søndagens skøyteduell i Kuopio.

Bjørndalen selv fastholder offentlig at han neppe går langrenn i OL. - Jeg tror det kan bli vanskelig, det blir nok for hardt program. 30 kilometeren i skøyting går bare to dager før 20 kilometeren i skiskyting. Dessuten må jeg kvalifisere meg, og det er ikke sikkert at det vil bli så lett, sa Bjørndalen.

Hva han tenker innerst inne er en helt annen sak. Bjørndalen hadde neppe stilt i Kuopio om han ikke i det minste har lekt med tanken om også å gå langrenn i Salt Lake City.

Impulser

Ole Einar Bjørndalen har uansett sett ikke gått sitt siste langrenn. En eneste gang tidligere har han stilt i et verdenscuprenn i langrenn. I 1998/99-sesongen ble han nummer 17 i et renn i Muonio.

PALLEN: Per Elofsson (i midten) vant, men overraskelsen var Ole Einar Bjørndalen (t.v.), som tok annenplassen rett bak svensken. Thomas Alsgaard ble nummer tre.Foto: SCANPIX
PALLEN: Per Elofsson (i midten) vant, men overraskelsen var Ole Einar Bjørndalen (t.v.), som tok annenplassen rett bak svensken. Thomas Alsgaard ble nummer tre.Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg går gjerne langrenn når jeg er i langrennsform. Jeg håper å kunne få gått en 30 kilometer. Den distansen passer med trolig best. Jeg kommer gjerne tilbake om det klaffer slik, sa Simostranda-gutten, som altså valgte å prioritere bort sesongåpningen i skiskyting i helgen.

Det var kanskje ikke så dumt. Etter målgang trodde han på en plass mellom 10 og 15, men det skulle vise seg at det var et nokså pessimistisk anslag. Kun Per Elofsson kunne matche farten til skiskytteren. På det minste var avstanden nede i ett sekund fordel Elofsson, i mål ble det 6,7. Alsgaard kom drøye 22 sekunder bak Bjørndalen igjen.

- Jeg gikk et veldig bra langrenn, og er nok i god form. Det meste stemte, mente Bjørndalen.

- Jeg er ikke overrasket. Han har vist før hvor god han er til å skøyte, skrøt Per Elofsson.

Duellen

På forhånd var det ventet at det ville stå mellom nettopp Elofsson og Alsgaard. Men som så ofte i fjor viste det seg at svensken var hakket bedre.

- Jeg følte meg pigg hele veien og spesielt avslutningen var bra.

- Hvor viktig var det å vinne dette rennet etter at det bare ble 9. plass for deg lørdag?

- Man vil alltid vinne. Og det er alltid viktig med seirer for selvtilliten, mente Elofsson.

Thomas Alsgaard er veldig lysten på å slå tilbake mot Elofsson denne sesongen. Men de to konkurrentene er gode venner, og søndag kom Alsgaard til og med med et tilbud til svensken.

- Bli med på treningsleir sammen med oss da?

- Tja, kanskje det. Det kunne vært morsomt å trene med nordmennene en ukes tid, repliserte Elofsson.

Lørdag tok Norge de åtte første plassene i klassiskrennet. Også søndag var den norske innsatsen formidabel. Frode Estil tok 6. plassen, lørdagens vinner Anders Aukland ble nummer åtte, Kristen Skjeldal ni, Espen Bjervig 10, Tor Arne Hetland 12 og Beitostølen -vinneren Håvard Bjerkeli tok 22. plassen.

Lukas Bauer, Tsjekkia og Jaak Mae, Estland fulgte på plassene bak Alsgaard, mens Frode Estil tok 6. plassen, slått med 45,3 sek. av Elofsson.

Øvrige norske plasseringer: 8) Anders Aukland, 9) Kristen Skjeldal, 10) Espen Bjervig, 12) Tor Arne Hetland, 22) Håvard Bjerkeli.

Anders Aukland, som vant 15 km klassisk i går, beholdt den gule ledertrøyen.

(NTB)

PALLEN: Per Elofsson (i midten) vant, men overraskelsen var Ole Einar Bjørndalen (t.v.), som tok annenplassen rett bak svensken. Thomas Alsgaard ble nummer tre.Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!