Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter Hafsås stjal showet fra langrennseliten

Droppet børsa, men traff blink i verdenscupåpningen på Beitostølen.

TOK INNERSVINGEN PÅ LANGRENNSFOLKET: Ronny Hafsås er kanskje raskeste skiskytteren i sporet - så rask er han at han er i stand til å hamle opp også med de beste langrennsløperne i verden. Det fikk man et tydelig bevis på da Hafsås gikk helt til topps i verdenscupåpningen på Beitostølen.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
TOK INNERSVINGEN PÅ LANGRENNSFOLKET: Ronny Hafsås er kanskje raskeste skiskytteren i sporet - så rask er han at han er i stand til å hamle opp også med de beste langrennsløperne i verden. Det fikk man et tydelig bevis på da Hafsås gikk helt til topps i verdenscupåpningen på Beitostølen.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Lars Berger har gjennom hele karrieren måttet leve med oppfordringer om å kaste børsa og satse utelukkende på langrenn.

Det må nok også Ronny Hafsås finne seg i etter at han gikk helt til topps på 15 kilometeren i fri teknikk på Beitostølen - åpningsdistansen i årets verdenscup.

Da tok 24-åringen fra Stårheim til tårene.

- Det er ikke så ofte jeg griner på tv, så det forteller vel det meste, sier Hafsås til NRK etter at sensasjonen var et faktum.

Det var imidlertid ikke tilfeldighetene som har ført skiskytteren til toppen av seierspallen i spesiallangrenn. 

- Jeg har jobbet knallhardt for å gå fort på ski, og vi ser i dag at det fungerer det. Jeg hadde en avslutning som få matcher. Det ser ut til at det gikk bra, forteller Hafsås.

Nå håper langrennsledelsen at opplevelsen på Beitostølen har gitt mersmak til å gå flere løp uten gevær på ryggen.

- Jeg håper at en World Cup-seier gir inspirasjon til å satse på langrenn også, sier landslagstrener Morten Aa. Djupvik til NRK.

Seierherren er imidlertid tydelig på at skiskyting har førsteprioritet i OL-sesongen.

- Skiskyting er vanvittig artig, og jeg har ikke tenkt til å gi opp. Jeg har fortsatt lyst til å få det til der, understreker Hafsås.

0,2 tideler

Fra et tidlig startnummer vartet Hafsås opp med en voldsom avslutning og stjal ledelsen fra en sluttstiv Berger, men Hafsås var ikke bare best i den interne skiskytterduellen.

Én etter én krysset storkanonene målstreken bak Hafsås på resultatlistene. Franske Vincent Vittoz utgjorde den største trusselen, men tidelene var på nordmannens side. Da det digitale tidtakingssystemet viste 0,2 tideler i Hafsås' favør, gikk det opp for ham - der han satt innpakket i dunjakke og reinsdyrskinn i lederstolen - at han hadde tatt innersvingen på hele den internasjonale langrennseliten.

Finske Matti Heikkinen tok tredjeplassen.

Petter Northug gikk et godt løp på tross av en turbulent uke preget av utenomsportslige kontroverser, og gikk inn til en fjerdeplass. John Anders Gaustad og Geir Ludvig Aasen Ouren fulgte opp på henholdsvis femte- og sjetteplass, og sørget dermed for en uvanlig sterk norsk laginnsats i skøyting.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media