UTFORDRER PETTER: Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen utfordrer langrennseliten på Sjusjøen til helga. Foto: Erik Berglund
UTFORDRER PETTER: Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen utfordrer langrennseliten på Sjusjøen til helga. Foto: Erik BerglundVis mer

Skiskytter-stjernene møter Northug i v-cupåpningen

Tarjei og Emil tatt ut til Sjusjøen i helga.

(Dagbladet): Skiskytterne Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Ronny Hafsås og Lars Berger er alle med i den nasjonale gruppa som skal gå verdenscupåpningen mot blant annet Petter Northug på Sjusjøen til helga. Tora Berger skal gå i kvinneklassen.

Bø og Hegle Svendsen og Tora Berger debuterer alle i verdenscupen i langrenn.

Hegle Svendsen har aldri gått av veien for å være litt kjepphøy, men velger en ydmyk tilnærming til helgas renn.

HAR MØTTES FØR: Under junior-VM i 2005 ble Emil Hegle Svendsen nummer tre på 10 kilometer. Petter Northug vant foran japanske Keishin Yoshida (t.v.).  Foto: Pekka Aho, Lehtikuva/Scanpix
HAR MØTTES FØR: Under junior-VM i 2005 ble Emil Hegle Svendsen nummer tre på 10 kilometer. Petter Northug vant foran japanske Keishin Yoshida (t.v.). Foto: Pekka Aho, Lehtikuva/Scanpix Vis mer

- Det blir nok litt bingo i helga når vi ikke har fått trent noe særlig på snø. Jeg pleier ikke gå spesielt bra i det første rennet, så jeg tror ikke jeg skal gå så høyt ut nå, sier han til TV 2 Sporten.

Totalt har Skiforbundet tatt ut 19 menn og 19 kvinner til rennene. Det skal gås 10 kilometer fristil for kvinner og 15 kilometer fristil for menn på lørdag, og stafetter på søndag.

Den nasjonale åpningen ble avlyst på grunn av snømangel, og dermed har tidligere prestasjoner ligget til grunn for uttaket.

- Uttaket til verdenscuprennene på Natrudstilen er basert på tidligere resultater. Dette på grunn av at vi ikke har hatt «offisielle» uttaksrenn denne sesongen.Landslagsløpere er prioritert med henvisning til sesonginformasjoner som tidligere er blitt sendt ut, sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding på skiforbundets nettside.

Martin Johnsrud Sundby er også tatt ut til rennene etter å ha slitt med uregelmessig hjerterytme tidligere i år.

- Han har vært gjennom nødvendige undersøkelser, og det ser ikke ut som de problemene han har med hjertet er noe farlig, selv om det ikke er stilt noen nøyaktig diagnose, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.