DOPINGTATT: Russiske Alexander Loginov (t.v) er tatt i doping og trekker seg fra Östersund. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
DOPINGTATT: Russiske Alexander Loginov (t.v) er tatt i doping og trekker seg fra Östersund. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Skiskytter tatt i doping

Trekker seg fra verdenscupåpninga i Östersund.

Det melder Russlands skiskytterforbund torsdag. 22-åringen avga positiv dopingprøve utenfor konkurranse allerede for ett år siden.

I november 2013 ble Loginov avkrevd prøve, men først nå blir han suspendert. Det er ikke oppgitt hvilket stoff han har testet positivt på.

- IBU har gjennomført ny analyse av enkelte dopingprøver fra forrige sesong, noe regelverket gir oss tillatelse til. Foranledningen var at det fra høsten 2014 finnes nye metoder for å påvise forbudte midler, sa Det internasjonale skiskytterforbundets generalsekretær Nicole Resch i en uttalelse.

Hun understreket at en positiv A-prøve ikke nødvendigvis betyr at utøveren er skyldig, og hun ville ikke uttale seg om den aktuelle saken.

- Imidlertid suspenderes utøvere som avgir positiv A-prøve fra alle IBU-konkurranser mens saken behandles.

Loginov debuterte i verdenscupen med 5.-plass på sprinten i Holmenkollen 28. februar 2013. To dager senere fikk han sin første pallplassering med tredjeplass. Den første seieren fikk han som del av Russlands stafettlag i et verdenscuprenn i Sotsji.

Individuelt har Loginov fortsatt ikke vunnet, men han har tre pallplasseringer.

Han deltok i Sotsji-OL, men hevdet seg ikke i teten. Han var ikke med på det russiske seierslaget i stafett. I Holmenkollen i mars ble han derimot nummer to på jaktstarten.

Nå kan han bli fratatt alle plasseringer oppnådd etter den positive prøven i fjor høst.

(NTB)