Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff:

Skiskyttere om hotelldrama: - Jeg var på gråten

Plutselig var rommet tømt.

FIKK BESØK AV TYV: Ingrid Landmark Tandrevold og romvenninne Tiril Eckhoff fikk flere gjenstander stjålet fra hotellrommet i Trysil - men politiet kom og reddet dagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FIKK BESØK AV TYV: Ingrid Landmark Tandrevold og romvenninne Tiril Eckhoff fikk flere gjenstander stjålet fra hotellrommet i Trysil - men politiet kom og reddet dagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRYSIL (Dagbladet): - Vi fikk en skikkelig lærepenge.

De norske skiskytterjentene Tiril Eckhoff (28) og Ingrid Landmark Tandrevold (22) opplevde at flere eiendeler ble frastjålet på hotellrommet under samling i Trysil denne uka.

- Jeg var helt på gråten, sier Tandrevold til Dagbladet i dag.

- Det var veldig ubehagelig, sier Eckhoff til Dagbladet.

Droppet lås

Skiskytterne var i et møte på naborommet, uten å låse døra til eget rom. Da jentene kom tilbake rundt en times tid seinere oppdaget de til sin store forbauselse at rommet plutselig var låst likevel. De stusset over dette og fikk hjelp i hotellresepsjonen for å komme seg inn igjen. Etter kort tid skjønte de at noe var galt.

PROFIL: Tiril Eckhoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PROFIL: Tiril Eckhoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- To MacBook var borte - i tillegg til min lommebok. Vi skjønte ingenting og tenkte: «Nei, dette kan ikke ha skjedd», sier Tandrevold.

Politiet ble tilkalt og var raskt på plass. Det viser seg at en mann lusket rundt i hotellgangen. Jentene oppdaget først at elektroniske gjenstander var borte. Så skjønte de at også toalettsaker og treningsutstyr var stjålet.

- Det verste var at jeg trodde personlige bilder og minner var tapt. Da ble jeg veldig lei meg, sier Tandrevold.

Både Eckhoff og Tandrevold roser politiet reagerte raskt, og lovens lange arm bidro til at saken ble løst. De klarte å lokalisere hvor den mistenkte mannen befant seg og da de omsider fant personens hotellrom, var overraskelsen stor.

- Rommet var fullt at våre eiendeler. Det var veldig mye mer enn vi først trodde. Der var sekken min fylt med toalettsaker, et headset, hodelykt, overtrekk til sko, sier Eckhoff til Dagbladet.

Lite søvn

Skiskytterne er vant til å reise verden rundt for å konkurrere i vinterhalvåret. Men tyveri har de aldri vært borti.

- Jeg har aldri opplevd noe sånt før. Jeg er veldig glad for politiets strålende innsats. Uten dem hadde det ikke gått så bra, og jeg tror saken neppe hadde vært løst like raskt i en større by, sier Eckhoff.

Tandrevold er enig:

- Det var en ubehagelig og ekkel opplevelse, men jeg er veldig imponert over politiet. Dette er en stor lærepenge. Vi har vært for naive og trodde ikke noe sånt kunne skje, sier Tandrevold.

Begge forteller at det ble dårlig søvn den påfølgende natta.

- Jeg sov lite. Dette var en surrealistisk opplevelse, sier Tandrevold.

Det var NRK som først omtalte tyveriet. Skiskytterne forteller til Dagbladet at de fikk tilbake alle gjenstandene som var stjålet, bortsett fra en sjokolade som Eckhoff tipper at tyven har spist.

Blandet treningshøst

Sesongstarten for skiskytterne er på Sjusjøen 23. til 25. november.

- Jeg har hatt en bortimot perfekt oppladning til sesongen. Treningen gått veldig bra. Da gjelder det bare å få til det samme når sesongen starter med konkurranser, sier 22-åringen.

Tiril Eckhoff forteller om en tung sommer - men at hun føler seg bedre nå.

- Dette er den verste sommeren jeg har hatt på flere år. Jeg var mye sjuk: Forkjølelse, urinveisinfeksjon og nyrebekkenbetennelse. Det tok tid før jeg kom tilbake, men nå har jeg to måneder med god trening. Jeg har vært veldig sulten i høst, etter elendig form i sommer, sier Eckhoff til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!