Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterguttas fellesstart er flyttet til i morgen på grunn av tåke

Men så kom sola.

NULL SIKT: Dette er grunnen til at det ikke blir skiskytterrenn i dag. Foto: Roy Wahlstrøm/Dagbladet
NULL SIKT: Dette er grunnen til at det ikke blir skiskytterrenn i dag. Foto: Roy Wahlstrøm/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Gårsdagens utsatte 15 kilometer fellesstart i skiskyting er utsatt ytterligere én dag til tirsdag.

Årsaken er tykk tåke på skiskytterstadion.

- Forholdene er enda verre enn de var i morges, så her er det umulig å arrangere noe skiskytterrenn her nå, sier landslagstrener Roger Grubben til Dagbladet.

Dameløpet i fare Rennet skulle egentlig ha gått av stabelen klokka 07:00 i dag tidlig norsk tid, men ble stadig utsatt. Til slutt ble 12:30 satt som ny starttid, men tåka nektet å lette, så det ble umulig å gjennomføre rennet.

FINE FORHOLD: Bare 20 minutter etter at dagens renn var avlyst, lettet tåka, og det var fine forhold på standplass. Foto: Roy Wahlstrøm
FINE FORHOLD: Bare 20 minutter etter at dagens renn var avlyst, lettet tåka, og det var fine forhold på standplass. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

- De kunne ikke ha flyttet rennet noe særlig lenger, fordi de er avhengig av en viss tid mellom dame- og herrerennet. Jentene starter sin innskyting en time før sitt renn, sier landslagstrener Roger Grubben til Dagbladet.

Klokka 13.00 er det ventet mer informasjon om når i morgen rennet blir satt opp, samt en avgjørelse om hvorvidt damenes fellesstart, som skal gå klokka 16:00, bli avviklet i dag.

Gutta er rolige - Hvordan tar gutta avlysningen?

- Nei, de tar det helt rolig. De ligger bare på rommet og slapper av. De bare avventer på ny beskjed. Gutta har de egenskapene som skal til for å takle en slik situasjon rimelig bra, og ta ting som de kommer, sier Grubben.

Og Grubben er sikker på at det blir renn i løpet av uka.

- De har bra med åpninger her i forhold til et vanlig verdenscupprogram, så det er flere muligheter utover i mesterskapet. Vi må bare ta det på strak arm når det kommer, så foreløpig er det ikke noe problem.

Hele Norges coronakart