Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterjentene på sjette

Sjanseløse i tåka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske skiskytterjentene var sjanseløse i kampen om seieren på verdenscupstafetten i tyske Oberhof i kveld. Til slutt ble det sjetteplass.

Tett tåke gjorde forholdene vanskelige, og de norske jentene mestret ikke værforholdene spesielt godt. Allerede på første etappe fikk Tora Berger problemer på stående og måtte ut i to strafferunder. Langt bedre gikk det på liggende med fem blinker rett ned.

Ved veksling var likevel de norske jentene ett minutt og 11 sekunder bak ledende Russland.

– Skytingen var for dårlig. Når du først begynner å bomme, er det fort gjort å begynne å tenke litt for mye, sa Berger til NRK etterpå.

Poiree bommet

Gro Marit Istad Kristiansen måtte ut i én strafferunde på liggende, men klarte ved hjelp av tre ekstraskudd å unngå reprise på stående. Ved andre veksling var de norske jentene nummer sju – halvannet minutt etter Tyskland. Andrea Henkel gikk hjemmefavorittene opp i ledelsen med en meget sterk andreetappe.

– Det er egentlig ikke så mye å si om dette. Det var et dårlig, og spesielt skytingen var ille, sa Istad Kristiansen, som ikke ville skylde på forholdene.

– Det var nok min skyld. Jeg så blinkene godt nok, sa hun.

TETT TÅKE: Frankrikes Sandrine Bailly (t.h.), hviterussiske Olena Zubrilova og Kati Wilhelm fra Tyskland på standplass i Oberhof. De norske jentene hadde ingen sjanse på en topp-plassering. Foto: Reuters/Scanpix
TETT TÅKE: Frankrikes Sandrine Bailly (t.h.), hviterussiske Olena Zubrilova og Kati Wilhelm fra Tyskland på standplass i Oberhof. De norske jentene hadde ingen sjanse på en topp-plassering. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Liv Grete Poiree viste gryende form før jul, men også hun slet tungt i kveld. Jenta fra Hålandsdalen måtte ut i en strafferunde på liggende skyting, mens det ble fullt hus på stående ved hjelp av tre ekstraskudd.

Ble nummer seks

Bommet gjorde også en rekke av konkurrentene, og Skjelbreid Poiree vekslet nærmere teten enn hun startet. Hviterussland ledet etter tre etappe foran Tyskland og Frankrike. Norge var nummer seks.

Norges ankerkvinne Linda Tjørhom åpnet med fem blinker rett ned på liggende, men måtte tåle en strafferunde på stående. Dermed var hun to minutter og 25 sekunder bak vinneren Frankrike i mål. Tyskland tok andreplassen, mens Hviterussland ble nummer tre.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!