Skiskytterjentene tatt av vinden

Endte på 4. plass i stafetten.

(Dagbladet.no:) Frankrike sikret seg stafettseier nummer to av tre mulige denne sesongen, da Sandrine Bailly var sterkest i duellen mot Kati Wilhelm i den siste etappen.

Da var Norge allerede hektet av.

Jentene fikk en veldig bra start på stafetten ved Tora Berger, men så falt Ann Kristin Flatland tidlig på den andre etappen. Norge ledet da stafetten, men fallet førte til at kroppen hennes stivnet og hun fikk det heller ikke til på standplass.

- Tora gjorde en veldig god etappe. Ann Kristin var uheldig på standplass og falt i tillegg, men fallet var neppe avgjørende. Vindforholdene var mildt sagt spesielle, og det manglet litt på det offensive på standplass hos enkelte, sier landslagstrener Audun Svartdal til NTB.

Sekundene rant unna, og Norge ble liggende et stykke bak.

Gunn Margit Andreassen førte Norge litt oppover lista igjen, og da Linda Grubben gikk ut på den siste etappen hadde hun faktisk mulighet til å ta igjen Kina og komme på pallen. Men den oppgaven ble for stor og jentene endte på 4. plass.

- Resultatmessig er en fjerdeplass helt OK. Vi er inne i en oppbyggingsfase, og da ønsker vi å prøve flest mulig løpere og gi dem flere sjanser hver. Man får aldri trent nok på å gå renn med 30.000 jublende mennesker på tribunene, sier Svartdal.

ANKERKVINNEN: Linda Grubben klarte ikke ta igjen forspranget på den siste etappen, og Norge endte på 4. plass. Foto: SCANPIX
ANKERKVINNEN: Linda Grubben klarte ikke ta igjen forspranget på den siste etappen, og Norge endte på 4. plass. Foto: SCANPIX Vis mer
Skiskytterjentene tatt av vinden