Skiskytterjentene tatt av vinden

Endte på 4. plass i stafetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Frankrike sikret seg stafettseier nummer to av tre mulige denne sesongen, da Sandrine Bailly var sterkest i duellen mot Kati Wilhelm i den siste etappen.

Da var Norge allerede hektet av.

Jentene fikk en veldig bra start på stafetten ved Tora Berger, men så falt Ann Kristin Flatland tidlig på den andre etappen. Norge ledet da stafetten, men fallet førte til at kroppen hennes stivnet og hun fikk det heller ikke til på standplass.

- Tora gjorde en veldig god etappe. Ann Kristin var uheldig på standplass og falt i tillegg, men fallet var neppe avgjørende. Vindforholdene var mildt sagt spesielle, og det manglet litt på det offensive på standplass hos enkelte, sier landslagstrener Audun Svartdal til NTB.

Sekundene rant unna, og Norge ble liggende et stykke bak.

Gunn Margit Andreassen førte Norge litt oppover lista igjen, og da Linda Grubben gikk ut på den siste etappen hadde hun faktisk mulighet til å ta igjen Kina og komme på pallen. Men den oppgaven ble for stor og jentene endte på 4. plass.

- Resultatmessig er en fjerdeplass helt OK. Vi er inne i en oppbyggingsfase, og da ønsker vi å prøve flest mulig løpere og gi dem flere sjanser hver. Man får aldri trent nok på å gå renn med 30.000 jublende mennesker på tribunene, sier Svartdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer