Skiskytterleder med Stasi-bakgrunn

Karl-Heinz Wolf, en av lederne under skiskytter-VM i Oberhof, trakk seg på grunn av reaksjonene til hans virksomhet for Stasi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Wolf har vært sentral i en krangel rundt hans arbeid for det hemmelige politiet i det tidligere Øst-Tyskland. Mandag informerte Wolf ledelsen i arrangementskomiteen om at han trekker seg fra sitt verv.

- Jeg håper med dette å unngå at VM og familien min skal skades ytterligere som følge av dette, sa han.

Tidligere på dagen ba en representant for det tyske skiforbundet, Heinz Billino, en uavhengig komité om å granske Wolfs arbeid for Stasi. Da Wolf senere på dagen trakk seg, sa han at han vil be om at beskyldningene mot ham granskes.

Wolf fikk sparken i den tyske hæren tidlig på 1990-tallet da det ble kjent at han hadde arbeidet for Stasi. Siden den tid har Wolf jobbet for en skiklubb i Oberhof.

Ofre for Stasis virksomhet hadde varslet at de ville demonstrere dersom Wolf var å se som representant for arrangøren under VM i Oberhof. Også flere sponsorer skal ha vært kritiske til Wolf.

Tidligere har Dirk Thärichen, som ledet arbeidet med Leipzigs OL-søknad i 2012, fått sparken etter å ha løyet om sin fortid som Stasi-ansatt.

(NTB-DPA)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer