Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterlegenden Sven Fischer: - Jeg er sjokkert

Trodde ikke det var sant .

OVERRASKET: Tidligere skiskytter Sven Fischer er sjokkert over at en tysk utøver har avgitt positiv dopingprøve under OL. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
OVERRASKET: Tidligere skiskytter Sven Fischer er sjokkert over at en tysk utøver har avgitt positiv dopingprøve under OL. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er sjokkert og trodde ikke at det var sant, sier den tyske tidligere skiskytteren Sven Fischer etter nyheten om at en tysk OL-utøver har levert en positiv A-prøve.

- Jeg er sjokkert over at en tysker har testet positivt. Det gjelder uansett hvilken utøver og idrett det dreier seg om, sa 42-åringen da han snakket med tysk og norsk presse ved pressesenteret for skiskyting og langrenn fredag formiddag norsk tid.

Da var det gått en time siden han fikk høre om nyheten.

Flere har reist - Jeg hørte aldri om tysk doping i mine 15 år som aktiv. Dette skulle aldri ha skjedd, og det er svært kjedelig for hele den tyske troppen, sa Fischer.

Når det dukker opp dopingsaker, verserer det alltid rykter. Noen mener å hevde at det dreier seg om en skiskytter, andre at det handler om en langrennsløper.

Flere tyske utøvere har reist hjem fra mesterskapet.

Fire OL-gull - Jeg tror ikke på noen systematisk tysk doping. Alt blir bare spekulasjoner, og det er bare trist, sier 42-åringen som er i OL som ekspertkommentator for den tyske TV-kanalen ZDF.

Sven Fischer tok fire OL-gull i løpet av karrieren. Totalt tok han åtte medaljer i OL. Han tok også sju VM-titler og vant 33 verdenscuprenn.

Tysk idrett har stått fram med en klar og tydelig stemme i antidopingkampen.

(NTB)

Hele Norges coronakart