Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytterløypa endret etter norsk klage

Var for kort.

LØYPA ENDRET: OL-skiskytterløypa er endret etter at den norske delegasjonen mente den var for kort. For det var den. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LØYPA ENDRET: OL-skiskytterløypa er endret etter at den norske delegasjonen mente den var for kort. For det var den. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke bare hotellene som er nødt til å fikse ting i siste liten i anledning OL i Sotsji. 

I dag ble det kjent at også skiskytterløypa måtte endres, blant annet etter klage fra den norske troppen. Det skriver nyhetsbyrået AP.

- Vi hadde et problem med lengden, men vi har tatt grep og forlenget den, sier teknisk ansvarlig Max Cobb ifølge AP.

Løypa skal måle 2.5 kilometer, og selv om det er lagt inn et slingringsmonn på fem prosent viste det seg at løypa var for kort. De første til å påpeke dette var den norske delegasjonen.

Dermed måtte løypearbeidere legge til 40 meter for å komme innenfor kravet. Det er den den amerikanske hovedtreneren Per Nilsson fornøyd med.

- Det føltes ut som en sjukilometer (istedenfor 7.5 som kvinnene skal gå), så det var riktig av dem å endre løypa. Alle er fornøyde med det, sier han til AP.

Hele Norges coronakart