AVSLUTTET MED VM-SØLV: Emil Hegle Svendsen kunne juble for sammenlagtseier i verdenscupen i går. I dag tok han VM-sølv i mixed stafett sammen med Ann Kristin Flatland, Tora Berger og Ole Einar Bjørndalen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVA
AVSLUTTET MED VM-SØLV: Emil Hegle Svendsen kunne juble for sammenlagtseier i verdenscupen i går. I dag tok han VM-sølv i mixed stafett sammen med Ann Kristin Flatland, Tora Berger og Ole Einar Bjørndalen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/NATALIA KOLESNIKOVAVis mer

Skiskytterne avsluttet sesongen med VM-sølv

Tyskland vant mixed stafetten i Khanty-Mansijsk.

||| (Dagbladet): En lang og innholdsrik vintersesong går ubønnhørlig mot slutten, og søndag gjorde skiskytterne seg ferdige med det internasjonale konkurranseprogrammet da VM i mixed stafett ble arrangert i Khanty-Mansijsk.

Norge vant øvelsen da den sto på verdenscupprogrammet i Kontiolahti for noen uker siden. Den gang gikk Ann Kristin Aafedt Flatland, Tora Berger, Halvard Hanevold og Tarjei Bø på det norske laget.

Jentene var de samme da VM-medaljene skulle deles ut i Vest-Sibir, mens Hanevold og Bø var erstattet av verdenscupvinner Emil Hegle Svendsen og skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen.

Det var med andre ord et slagkraftig mannskap som sto på startstreken i tett snødrev.

Det hadde så til de grader også Tyskland - særlig på kvinnesida - og det var Simone Hauswald og suverene Magdalena Neuner som la grunnlaget for tysk gull på de to første etappene.

Dermed fikk herrene Simon Schempp og Arnd Peiffer kunne gå sine etapper i fred og ro. Uten nevneverdig press på seg kunne ankermann Peiffer tillate seg å juble allerede på siste skyting, og sisterunden ble en eneste lang parademarsj med obligatorisk «flaggveiving» på oppløpet.

Norges ankermann, Ole Einar Bjørndalen, hadde også romslig med tid på seg ned til forfølgerne, og sølvet var i realiteten aldri truet.

Da var det mer spenning i kampen om bronsemedaljen der Carl Johan Bergmann gikk med fanden i hælene i form av Ivan Tsjerezov. Svensken holdt imidlertid unna for de russiske hjemmefavorittene, og dermed sikret han tredjeplassen for seg selv, Helena Jonsson, Anna Carin Olofsson-Zidek og Björn Ferry.

— Dette sølvet var nok det beste vi kunne oppnå i dag. Tyskland var suveren og vant en fullt fortjent seier, mens vi slet på ski som ikke var helt topp. Det forandrer seg fort her, for i lørdagens individuelle renn var skiene våre veldig bra, sier Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Nå gjenstår bare NM på Simostranda fra 6. til 11. april før de norske skiskytterne kan bevilge seg en velfortjent ferie etter en sesong som har gitt mange stolte øyeblikk.