Skiskytterne får svensk sjef

Mikael Löfgren ny trener for herrelandslaget.

Den tidligere svenske OL-medaljøren Mikael Löfgren blir ny trener for det norske skiskytterlandslaget.

38-åringen har vært trener for det amerikanske skiskytterlandslaget og det svenske juniorlandslaget. Han tok bronse på 20 kilometer under OL i Albertville i 1992. I 1993 vant han verdenscupen sammenlagt.

- Det blir fantastisk å få overta ansvaret for Norge, som jeg ser på som verdens beste herrelag. Min utfordring blir å utvikle laget ytterligere sammen med det dyktige teamet som allerede er på plass. Mitt hovedfokus bli å utvikle skytedelen i nært samarbeid med Joar Himle og Roger Grubben. Jeg ser virkelig fram til å jobbe med et lag med sultne veteraner som blant andre Ole Einar Bjørndalen og Halvard Hanevold, som hele tiden søker ny utvikling, sier Löfgren i en pressemelding.

Löfgren erstatter Kjell Ove Oftedal. Ifølge NRK er det første gang en utlending blir trener for et norsk skiskytterlandslag.

- Vi er veldig glade for at vi nå har fått på plass Mikael. Vi har brukt god tid på å få ham vi virkelig ønsket. Mikael er erfaren som både trener og utøver på topp internasjonalt nivå. Vi var ute etter en med totalkompetanse på skiskyting, men med spesiell styrke på skytedelen. Det blir spennende å få inn nye impulser og utenlandsk erfaring i teamet vårt, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

(NTB)

FÅR SVENSK SJEF: Ole Einar Bjørndalen (t.v.) og Emil Hegle Svendsen side om side under fellestarten i VM i Östersund. Foto: Heiko Junge, Scanpix
FÅR SVENSK SJEF: Ole Einar Bjørndalen (t.v.) og Emil Hegle Svendsen side om side under fellestarten i VM i Östersund. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer
Skiskytterne får svensk sjef
SVENSKEHJELP: Den svenske OL-medaljøren Mikael Löfgren skal ta verdens beste skiskytterlandslag ytterligere steg videre.